söndag 13 december 2015
TOMTEBO-BARNENS MJUKA PEPPARKAKA .
HEJSAN !
En saftig och hållbar kaka som blir lite festligare
med glasyr på. Jag sätter röda små marsipan -tomtar
uppe i glasyren- några stycken och de flesta runt
kanten på kakan .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 G MARGARIN ,
2 DL SOCKER ,
3 ÄGG ,
4 DL VETEMJÖL ,
2 TSK BAKPULVER ,
1 TSK KANEL ,
1 TSK NEJLIKOR ,
1 TSK INGEFÄRA ,
3 MSK SYLTADE APELSINSKAL ,
10 HACKADE SÖTMANDLAR ,
2 DL GRÄDDFIL ,
UGN : 150 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU:
RÖR smör och socker poröst . Tillsätt äggen ett i taget
och rör kraftigt mellan varje . BLANDA mjölet med kryddorna,
bakpulvret , apelsinskalet , och mandeln . RÖR ner detta
tillsammans med Gräddfilen i äggsmeten .
HÄLL smeten i en välsmord och bröad form och grädda i nedre
delen av ugnen 60-80 minuter . PRÖVA med en sticka !
GARNERA med florsocker utrört i lite vatten till en glasyr,
SÄTT I TOMTARNA INNAN GLASYREN STELNAR .
GOD-JUL och LYCKA TILL !
MARSIPAN TOMTARNA KÖPER JAG PÅ ICA .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)