söndag 13 december 2015

TOMTEBO-BARNENS MJUKA PEPPARKAKA .

HEJSAN ! En saftig och hållbar kaka som blir lite festligare med glasyr på. Jag sätter röda små marsipan -tomtar uppe i glasyren- några stycken och de flesta runt kanten på kakan . HÄR ÄR RECEPTET : 100 G MARGARIN , 2 DL SOCKER , 3 ÄGG , 4 DL VETEMJÖL , 2 TSK BAKPULVER , 1 TSK KANEL , 1 TSK NEJLIKOR , 1 TSK INGEFÄRA , 3 MSK SYLTADE APELSINSKAL , 10 HACKADE SÖTMANDLAR , 2 DL GRÄDDFIL , UGN : 150 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU: RÖR smör och socker poröst . Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt mellan varje . BLANDA mjölet med kryddorna, bakpulvret , apelsinskalet , och mandeln . RÖR ner detta tillsammans med Gräddfilen i äggsmeten . HÄLL smeten i en välsmord och bröad form och grädda i nedre delen av ugnen 60-80 minuter . PRÖVA med en sticka ! GARNERA med florsocker utrört i lite vatten till en glasyr, SÄTT I TOMTARNA INNAN GLASYREN STELNAR . GOD-JUL och LYCKA TILL ! MARSIPAN TOMTARNA KÖPER JAG PÅ ICA .