HEJSAN !
Kombinationen smör, ingefära och vitlök
lyfter vanliga bönor till nya höjder .
Riset kan gärna bytas mot råris - fast
då tar det längre tid att laga .
mm...! så gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl basbasmatiris
1 vitlöksklyfta
1 kryddmått salt
1 msk riven ingefära, ca 3 cm
25 g smör/margarin rumstempererat
4 lax file'er ( a'125 g)
1/2 dl sesamfrön
1 msk rapsolja
2 kryddmått salt
300 g haricots verts
TILL SERVERING :
japansk soja
SÅ HÄR GÖR DU :
1) KOKA riset enligt anvisning på förpackningen .
2) SKALA vitlöken . Stöt vitlök och salt i en mortel .
Skala och riv ingefäran . Rör ihop vitlök, ingefära
och smör .
3) SÄTT på vatten till haricots verts .
4) SKÄR laxen i stora skinnfria kuber,
rulla dem i sesamfröna och stek dem i oljan tills
fröna får lite färg . Salta .
5) KOKA bönorna i välsaltat vatten några minuter .
Häll av kokvattnet, rör ner smöret .
SERVERA med lax, ris och soja .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !