lördag 15 juli 2017
MELON- OCH HALLOUMISALLAD 4 PERS.
HEJSAN !
DEN HÄR ÄR ETT GOTT TILLBEHÖR TILL GRILLAT !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 msk solrosfrön,
2 krm salt,
200 g HALLOUMIOST, original
2 tsk flytande honung,
1 msk olivolja,
1 msk hackad mynta,
1/4 honungsmelon ,
250 g hallon ,
2 tsk balsamvinäger ,
SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA solrosfrön i torr stekpanna .
Salta och låt svalna på lite hushållspapper.
GRILLA HALLOUMIN och skär i bitar.
Blanda honung, olivolja och mynta och vänd
ner HALLOUMIOSTEN.
Skala och skär melonen i bitar .
Blanda hallon, melon och ost .
Droppa över balsamvinäger och strö över mynta
och saltrostade solrosfrön.
LYCKA TILL !
LAX MED BACON- OCH STENBITSROM 4 PERS.
HEJSAN !
Laga något enkelt , färgglatt och riktigt
sommargott till middag !
Så det här får DU inte missa !
Så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 portionsbitar LAX, ca 600 g
salt å peppar,
½ purjolök ,
smör att steka i,
½ paket bacon ,
1 liten burk STENBITSROM ,
dillvippor ,
RUCOLASÅS :
25 g rucolablad ,
2 dl Turkisk yoghurt ,
1 dl majonnäs ,
1 tsk honung ,
1 msk svensk senap ,
salt å peppar ,
SERVERING :
Kokt potatis ,
stekt sparris,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 175 GRADER.
RUCOLASÅS :
Mixa rucolabladen med stavmixer i en ganska liten skål
med höga kanter, t ex ett litermått.
Blanda med yoghurt, majonnäs, honung, senap, salt och peppar.
Ställ såsen kallt tills det är dags att servera .
LÄGG laxbitarna i en smord ugnsform, salta och peppra.
Stek laxen mitt i ugnen ca 12 min.
Ansa och strimla purjolöken, stek den mjuk och glansig i smöret.
Lägg åt sidan .
SKÄR baconet i bitar och stek dem, låt rinna av på hushålls-
papper .
LÄGG purjolök , bacon och STENBITSROMEN ovanpå den
varma laxen .
GARNERA med lite dill .
SERVERA med kokt potatis , rucolasås och stekt sparris .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)