lördag 15 juli 2017

MELON- OCH HALLOUMISALLAD 4 PERS.



                      HEJSAN !

DEN  HÄR  ÄR  ETT  GOTT  TILLBEHÖR  TILL  GRILLAT !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  msk  solrosfrön,
2 krm salt,
200 g  HALLOUMIOST,  original
2 tsk flytande honung,
1 msk olivolja,
1 msk hackad mynta,
1/4 honungsmelon ,
250 g hallon ,
2 tsk balsamvinäger ,

SÅ HÄR GÖR DU :
ROSTA solrosfrön i torr  stekpanna .
Salta  och  låt  svalna  på  lite  hushållspapper.
GRILLA  HALLOUMIN  och  skär  i  bitar.
Blanda  honung, olivolja  och  mynta  och  vänd
ner  HALLOUMIOSTEN.
Skala  och  skär  melonen  i  bitar .
Blanda  hallon,  melon  och  ost .
Droppa  över  balsamvinäger  och  strö  över  mynta
och  saltrostade  solrosfrön.

LYCKA  TILL  !

LAX MED BACON- OCH STENBITSROM 4 PERS.



              HEJSAN !

Laga  något  enkelt ,  färgglatt  och  riktigt
sommargott  till  middag !
Så  det  här  får  DU  inte  missa !
Så  himla  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

4 portionsbitar  LAX, ca 600 g
salt å peppar,
½  purjolök ,
smör  att  steka  i,
½  paket  bacon ,
1 liten  burk  STENBITSROM ,
dillvippor ,

RUCOLASÅS :
25 g  rucolablad ,
2 dl  Turkisk  yoghurt ,
1 dl  majonnäs ,
1 tsk  honung ,
1 msk  svensk  senap ,
salt å peppar ,

SERVERING :
Kokt  potatis ,
stekt  sparris,

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT  UGNEN  PÅ  175  GRADER.
RUCOLASÅS :
Mixa   rucolabladen  med  stavmixer  i   en  ganska  liten  skål
med  höga  kanter,  t ex  ett  litermått.
Blanda  med  yoghurt,  majonnäs, honung, senap,  salt  och  peppar.
Ställ  såsen  kallt  tills  det  är  dags  att  servera .

LÄGG  laxbitarna  i  en  smord  ugnsform,  salta  och  peppra.
Stek  laxen  mitt  i  ugnen  ca  12  min.
Ansa  och  strimla  purjolöken,  stek  den  mjuk  och  glansig  i  smöret.
Lägg  åt  sidan .
SKÄR  baconet  i  bitar   och   stek  dem,  låt  rinna  av  på  hushålls-
papper .
LÄGG  purjolök , bacon  och  STENBITSROMEN  ovanpå den
varma  laxen .
GARNERA  med  lite  dill .

SERVERA  med kokt  potatis ,  rucolasås  och  stekt  sparris .

LYCKA  TILL !