lördag 6 juni 2020
MANDELBISCOTTI , + TIPS .
HEJSAN !
Det här var längesen jag gjorde, men skorporna
är så himla goda, att jag måste göra dem igen .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g mandel
125 g smör/margarin
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl-BERTE QVARN
1 nypa vaniljpulver
1/2 dl flytande honung
1 tsk bakpulver
1 ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER.
HACKA mandeln.
VISPA rumsvarmt smör och socker pösigt .
Tillsätt mjöl, vaniljpulver, honung, bakpulver
och ägg och blanda till en deg .
DELA degen i 4 bitar, och forma bitarna till
4 rullar som är lika långa som plåtens kortsida .
Lägg över deg-rullarna på plåten med bakplåtspapper.
Platta till degen lite .
GRÄDDA mitt i ugnen , ca 15 min.
SKÄR rullarna i 2 cm, breda, lite sneda bitar .
Ställ bitarna på högkant .
Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen .
LYCKA TILL !
TIPS ! DU kan byta ut mandeln mot hasselnötter
eller pistaschmandel .
Har DU inte vaniljpulver, kan DU ersätta
det med 2 tsk vaniljsocker.
TACK !
JORDGUBBS- OCH HALLONFRUTTI , 4 PORT.
HEJSAN !
mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g keso 4%
1 burk hallonkesella, 7,5 %
500 g färska jordgubbar
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA keson och kesellan i en skål.
Skiva jordgubbarna (spara 4 till garnering)
och blanda ner dem .
Fördela i fyra glas eller skålar och garnera
varje skål med var sin jordgubbe eller två .
LYCKA TILL !
VÄSTERBOTTENLAX MED CHAMPINJONER,,,, 4 PORT .
HEJSAN !
,,, OCH RÖDLÖK .
Så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
4 bitar lax- FILE, ca 600 g
citronpeppar
1 dl Västerbottenost
100 g champinjoner
1 rödlök
500 g blandade småtomater i olika färger.
lite bladpersilja
SÅ HÄR GÖR DU : SÄTT ugnen på 175 grader.
LÄGG LAXFILEN i en ugnssäker form .
Strö på citronpeppar och ost på varje lax-bit.
Skiva champinjonerna och rödlöken .
FÖRDELA champinjonerna och rödlöken på laxen
och sätt in i ugnen i 20 minuter .
SKÄR tomaterna i klyftor och lägg dem runt laxen .
Garnera med bladpersilja .
LYCKA TILL !
Du kan även äta denna rätt om DU äter 5 : 2 .
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)