lördag 11 september 2021

TIPS !

 


                 TIPS !

ROMRÖRA  MED CHIPS !

1 dl  KRÄM FRAICHE

1/2  finhackad rödlök

1 burk stenbitsrom ,  - röd

1/2 msk dill, hackad

1 dillkvist till dekoration 

1/2 påse lantchips , naturella 


BLANDA  alla ingredienser i en skål .

Dekorera med dill .

Ställ  på en större tallrik och häll upp 

chipsen  vid sidan om .

Till "bubblet"  serveras  rom-röra och lantchips .

4 pers.

TACK !





LÄTTBAKAD KAVRING , 2 st bröd .

 


                                           HEJSAN !

HEMBAKAT  bröd är trevligt att bjuda på  till  frukosten .

Så himla god !

HÄR ÄR RECEPTET :

9 dl  rågsikt

3 dl vetemjöl

2 msk bikarbonat

1 tsk salt

3 1/2  dl mörk sirap

6  dl  filmjölk

UGN :  175 grader .

SÅ HÄR GÖR DU :

BLANDA  rågsikt,  vetemjöl,  bikarbonat  och salt i en skål .

Rör samman  med sirap  och  filmjölk .

FÖRDELA  smeten i 2 smorda  formar  ca 1 1/2 liter  vardera .

GRÄDDA  kavringen i nedre delen av ugnen  ca  1 timma .

LÅT svalna något i formen, innan DU väller upp den på  bakduk

över och under .

LYCKA TILL !




MANGORULLE MED TOBLERONE , 10 - 12 bitar .

 


                                  HEJSAN !

Här är en annan av mina  "godisar ".

Gott  ihop :  söt  TOBLERONE  och  frisk  mango .

Använd gärna  fryst  mango,  tina den lite först .

HÄR ÄR RECEPTET :

3 ägg,  1 1/2  dl  strösocker,  3/4  dl potatismjöl,

3  msk  kakao,  1  tsk  bakpulver 

FYLLNING :

2 - 2 1/2 dl  vispgrädde,  100 g  TOBLERONE,  225 g  tärnad mango.

UGN : 250  grader .

SÅ HÄR GÖR DU :

VISPA  ägg och strösocker  riktigt  pösigt .

Sikta  samman  potatismjöl,  kakao  och  bakpulver . RÖR ner det i smeten .

BRED  ut smeten  i en långpanna ca 30 x 40 cm ,  täckt med ett bakpapper .

GRÄDDA  i  mitten  av  ugnen  i  ca  5  minuter .

STJÄLP  upp kakan  på  ett  sockrat  bakpapper .

Ta bort papperet som rulltårtan  gräddats på.  Låt svalna under långpannan 

eller under en fuktig bakduk .

FYLLNING :

Vispa grädden  och bred den på  bottnen .  HACKA  TOBLERONE .

Strö över choklad och mangotärningar  över bottnen .

Rulla ihop  från  långsidan .

LYCKA TILL !


MIN GODA CHOKLADKAKA , AFTER EIGHT - chokladplattor, 12- 14 bitar .

 


                               HEJSAN !

idag är det en riktig bakdag !

 Jag  ska göra denna supergoda, choklad -kaka med 

AFTER  EIGHT  .

HÄR ÄR RECEPTET :

3 ägg,  2 dl strösocker,  150 g  mörk choklad,  150 g  mjukt  smör,

1 1/2 - 2 dl  vetemjöl,  1 tsk bakpulver,  1 tsk vaniljsocker,  

10  st  chokladplattor .

GARNERING :  2 dl vispgrädde,  5 - 6  chokladplattor, mynta eller citronmeliss.

UGN :  200 grader .

SÅ HÄR GÖR DU :

Vispa ägg och socker lätt pösigt .

Hacka och smält chokladen över vattenbad .

Klicka  i  smöret och rör till en jämn smet .

BLANDA  mjöl, bakpulver  och  vaniljsocker .

Rör ner det i äggsmeten  tillsammans med chokladblandningen .

Häll  smeten i en smord form  med löstagbar botten, ca 24 cm 

i diameter .

Dela chokladplattorna diagonalt  och fördela dem ovanpå smeten .

GRÄDDA  i ca 20 minuter.  LÅT svalna och sedan stelna i kylen .

GARNERING : VISPA  grädden  och spritsa  små toppar på  kakan .

DEKORERA  med halverade chokladplattor  och citronmeliss / mynta .

ALL LYCKA TILL .