måndag 4 juni 2018

UGNSBAKAD FISK MED BACON ,...4 PERS. mmm...!



                      HEJSAN !

Till  fest  är  det  lyxigt  att  toppa  fisken
med  PANCETTA  eller  parmaskinka
och  bara  gratinera ca  1  minut.

HÄR  ÄR  RECEPTET :

500 g - 600 g  vit  fisk ,
HOKI  eller  SEJ
1  tsk  salt ,
färskpressad  saft  av  1  citron ,
2  msk  olivolja ,
1/2  krm  citronpeppar ,
500  g  körsbärstomater  på  kvist ,
1  msk  AGAVEHONUNG,
1/2  tsk  salt ,
1-2  msk  olivolja ,
4  skivor  bacon,
färska  örter,  t ex  dragon ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Låt  fisken  tina  något .
Skär  i  bitar  och  lägg  fisken  på
ugnssäkert  fat .
Salta,  peppra  och  ringla  över
pressad   citron  och  olivolja .
TÄCK   fatet  med  aluminium-
folie  och  stek  mitt  i  ugnen  ca  15  min.
TA  ut  och  lägg  tomaterna  på  kvist
bredvid  fisken .
Ringla  honungen  och  strö  saltet
över  tomaterna .
Ringla  över  olivoljan .
Täck  med  folien  och  fortsätt  ugnssteka
ca  10  minuter .
TA  ut  fatet  .
Höj  temperaturen  till  225  grader.
Ta  bort   folien ,
Toppa  fisken  med  baconskivorna  .
GRATINERA  mitt  i  ugnen  ca  5  minuter.
Garnera  med  färska  örter .

SMAKLIG  MÅLTID !

LYCKA  TILL !