måndag 4 juni 2018
UGNSBAKAD FISK MED BACON ,...4 PERS. mmm...!
HEJSAN !
Till fest är det lyxigt att toppa fisken
med PANCETTA eller parmaskinka
och bara gratinera ca 1 minut.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g - 600 g vit fisk ,
HOKI eller SEJ
1 tsk salt ,
färskpressad saft av 1 citron ,
2 msk olivolja ,
1/2 krm citronpeppar ,
500 g körsbärstomater på kvist ,
1 msk AGAVEHONUNG,
1/2 tsk salt ,
1-2 msk olivolja ,
4 skivor bacon,
färska örter, t ex dragon ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Låt fisken tina något .
Skär i bitar och lägg fisken på
ugnssäkert fat .
Salta, peppra och ringla över
pressad citron och olivolja .
TÄCK fatet med aluminium-
folie och stek mitt i ugnen ca 15 min.
TA ut och lägg tomaterna på kvist
bredvid fisken .
Ringla honungen och strö saltet
över tomaterna .
Ringla över olivoljan .
Täck med folien och fortsätt ugnssteka
ca 10 minuter .
TA ut fatet .
Höj temperaturen till 225 grader.
Ta bort folien ,
Toppa fisken med baconskivorna .
GRATINERA mitt i ugnen ca 5 minuter.
Garnera med färska örter .
SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)