lördag 27 januari 2018
PASTA MED KRABBSÅS . 3-4 PERS.
HEJSAN !
Såsen till denna rätt passar bäst tillsammans med
bandpasta , tagliatelle eller FETTUCCINE,
eller ännu hellre de riktigt breda banden
PAPPARDELLE.
HÄR ÄR RECEPTET :
3-4 portioner bandpasta ,
KRABBSÅS :
1 schalottenlök ,
2 msk olivolja ,
2 gula paprikor ,
1/2 hönsbuljongtärning ,
+ 1 dl vatten ,
2 dl CREME Fraiche ,
en aning cayennepeppar ,
1 burk krabba ,
några msk finskuren dill ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka löken och fräs den
i olja utan att bryna .
Kärna ur paprikan och skär bort mellan-
väggar .
Skär paprikan i tärningar och fräs dem
med löken utan att bryna .
Koka pastan enligt förpackningen .
TILLSÄTT buljongtärning och vatten och
koka några minuter .
Kör i matberedare och passera helst tillbaka
ner i kastrullen .
Vispa i CREME Fraiche, krydda med Cayenne-
peppar och koka upp.
Blanda i avrunnet krabbkött och dill och
hetta upp utan att koka .
SERVERA gärna med PAPPARDELLE .
mmm... !
SMAKLIG MÅLTID , LYCKA TILL !
MINT- CHOKLADKAKA ... 12 BITAR .
HEJSAN !
mmm.... Smaka på den här godbiten !
Det är luften i de vispade vitorna som ska
lyfta kakan eftersom bakpulver inte ingår .
Konsistensen blir lite "kladdig"
men vansinnigt god ...
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin ,
100 g mörk blockchoklad ,
2 dl socker ,
3 äggulor ,
1/2 dl finhackade hasselnötter ,
1 1/2 dl vetemjöl ,
3 äggvitor ,
FYLLNING & GARNERING :
200 g mintchokladplattor ,
GLASYR :
100 g mörk blockchoklad ,
1 msk smör/margarin ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret tillsammans med den sönder -
brutna blockchokladen på svag värme i en
tvåliters - kastrull .
Dra kastrullen från värmen .
Rör ner sockret och äggulorna .
Blanda i nötter och mjöl .
VISPA vitorna till hårt skum och vänd försiktigt
ner dem i smeten .
Grädda kakan i en tårtform , helst av teflon, med
ett runt , tillklippt , smort bakplåtspapper i botten.
Smörj också formens kanter .
GRÄDDA i 175 grader i ca 40 minuter.
Stjälp upp kakan .
Låt vila i ca 5 min .
SKÄR kakan i 2 bottnar .
Lägg ihop bottnarna med mintchokladplattorna emellan.
Spara 5 - 6 stycken till garneringen .
SMÄLT blockchokladen till glasyren tillsammans med
smöret/margarinet .
RÖR om och bred den över kakan .
Bryt sönder de återstående mintchokladplattorna och
stick ner i glasyren innan den stelnat .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)