lördag 27 januari 2018

PASTA MED KRABBSÅS . 3-4 PERS.




                    HEJSAN !

Såsen  till  denna  rätt  passar  bäst  tillsammans  med
bandpasta ,  tagliatelle  eller  FETTUCCINE, 
eller  ännu  hellre  de  riktigt  breda  banden 
PAPPARDELLE.    

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3-4  portioner  bandpasta ,
KRABBSÅS :
1  schalottenlök ,
2  msk  olivolja ,
2  gula  paprikor ,
1/2  hönsbuljongtärning ,
+  1  dl  vatten ,
2  dl  CREME Fraiche ,
en  aning  cayennepeppar ,
1  burk  krabba ,
några  msk  finskuren  dill ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKALA  och  hacka  löken  och  fräs  den 
i  olja  utan  att  bryna .
Kärna  ur  paprikan  och  skär  bort  mellan-
väggar .
Skär  paprikan  i  tärningar  och  fräs  dem
med  löken  utan  att  bryna .
Koka  pastan  enligt  förpackningen .
TILLSÄTT  buljongtärning  och  vatten   och
koka  några  minuter .
Kör  i  matberedare  och  passera   helst  tillbaka
ner  i  kastrullen .
Vispa  i  CREME Fraiche,  krydda  med  Cayenne-
peppar  och  koka  upp.
Blanda  i  avrunnet  krabbkött  och  dill  och 
hetta  upp  utan  att  koka .

SERVERA   gärna  med  PAPPARDELLE .
mmm... !
SMAKLIG  MÅLTID ,    LYCKA  TILL !












               

MINT- CHOKLADKAKA ... 12 BITAR .




                           HEJSAN !

mmm.... Smaka  på  den  här  godbiten !

Det  är  luften  i  de  vispade   vitorna  som  ska 
lyfta  kakan  eftersom  bakpulver  inte  ingår .
Konsistensen  blir  lite  "kladdig" 
men  vansinnigt  god ...

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100  g  smör/margarin ,
100  g  mörk  blockchoklad ,
2  dl  socker ,
3  äggulor ,
1/2  dl  finhackade  hasselnötter ,
1 1/2  dl  vetemjöl ,
3  äggvitor ,
FYLLNING &  GARNERING :
200  g  mintchokladplattor ,
GLASYR :
100 g   mörk  blockchoklad ,
1  msk  smör/margarin ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smöret  tillsammans  med  den  sönder -
brutna  blockchokladen  på  svag  värme  i  en
tvåliters -  kastrull .
Dra  kastrullen  från  värmen  .
Rör  ner  sockret  och  äggulorna .
Blanda  i  nötter  och  mjöl .
VISPA  vitorna  till  hårt  skum  och  vänd  försiktigt
ner  dem  i  smeten .
Grädda  kakan  i  en  tårtform ,  helst  av  teflon,  med
ett  runt ,  tillklippt ,  smort  bakplåtspapper  i  botten.
Smörj  också  formens  kanter  .
GRÄDDA   i  175  grader  i  ca  40  minuter.
Stjälp  upp  kakan .
Låt   vila  i  ca  5  min .
SKÄR  kakan  i  2  bottnar .
Lägg  ihop  bottnarna  med  mintchokladplattorna  emellan.
Spara  5 - 6  stycken   till   garneringen .
SMÄLT  blockchokladen  till  glasyren  tillsammans  med
smöret/margarinet .
RÖR   om  och  bred  den  över  kakan .
Bryt  sönder  de  återstående   mintchokladplattorna  och
stick  ner  i  glasyren  innan  den  stelnat .

LYCKA  TILL !