tisdag 9 november 2021

HÅKANS, KORV STROGANOFF MED RIS . 4 PORT.

 


                                          HEJSAN  !

Det  här  gillar  äldste  sonen .

Och  vi  andra  också  såklart !


HÄR ÄR RECEPTET :

400 g  falukorv 

1 skivad  gul  lök

2 skivade  morötter

4 tsk  matfett

4  dl  krossade  tomater

2  tsk  ketchup

2  dl  kräm  fraiche

salt , svartpeppar

SERVERA MED :

kokt fullkornsris och broccoli


SÅ HÄR GÖR DU :
DRA  bort  skinnet  på  korven  och 

skär  den  i  centimetertjocka  stavar .

 Fräs  korv, lök  och  morot i  en  stekpanna 

med  matfett  tills  korven  fått  färg .

TILLSÄTT  krossade  tomater,  ketchup

och  rör  ner  fraiche ,

Rör  om  och  låt  grytan  bli  het .

Smaka  av  med  salt  och  peppar .

SERVERA  med  kokt  fullkornsris  eller

potatis  och  broccoli .

SMAKLIG  MÅLTID  och  LYCKA  TILL !



     

MIN GODA KIKÄRTSGRYTA MED FÄRS , 4 port .

 


                              HEJSAN  !

DEN HÄR GODA KIKÄRTSGRYTAN  PASSAR  LIKA BRA  

MITT i  VECKAN,  MEN SOM OCKSÅ  DUGER TILL FEST !


HÄR ÄR RECEPTET :

2 tomater

1 rödlök

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

600 g nötfärs

3 dl  köttbuljong

1 / 2  dl hackad  persilja

färsk timjan

1 apelsin 

1 burk kikärter , 400 g

salt å peppar 

SÅ HÄR GÖR DU :

SKÄR  tomaterna i klyftor och ta bort kärnhusen ,

skala och hacka rödlök och vitlök .

Låt tomat, rödlök och vitlök puttra i 1 msk  olivolja

några  minuter .   Ställ åt  sidan .

BRYN  färsen i resterande olivolja i en stekgryta /panna

och  tillsätt köttbuljong, persilja och timjan .

Pressa i saften från halva apelsinen .

Häll  tomatröran över och låt allt bli varmt .

SKÖLJ  av kikärterna och rör ner i stekgrytan .

Låt  grytan puttra ytterligare 5 min.

Strö över extra persilja .

SKÄR  resten av apelsinen i klyftor och lägg på toppen 

av maträtten .


SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

ROTFRUKT - SOPPA , MED BÖNOR , 2 - 3 port.

 


                             HEJSAN !

Rotfrukt-soppan  med  bönor  smakar ljuvligt .

Så enkelt och så läckert !


HÄR ÄR RECEPTET :
1 morot

1/2  palsternacka

1 /2  sötpotatis

1/4  kålrot

1 /2  gul  lök

1 vitlöksklyfta

1 tsk olivolja

salt, svartpeppar

1 tsk dragon

1 msk tomat - pure'

1 tärning  kycklingbuljong 

6  dl  vatten

1 lagerblad

2 msk  AJVAR RELISH

1 tsk SAMBAL  OELEK
100 g  konserverade  bönor

2 rosmarin kvistar 

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  och  skär  rotfrukterna  i  mindre  bitar .

Riv  löken och vitlöksklyftan .

HETTA  upp lite olja i en kastrull  och  bryn  

grönsaker  och  lök någon minut .

Strö  på  salt,  peppar och dragon .

TILLSÄTT  tomat - pure' , buljongtärning, vatten

lagerblad, ajvar  och  sambal .

Koka på svag värme i 10 minuter .

SKÖLJ  bönorna  och  lägg  ner  i  soppan .

FÖRDELA  i  skålar  och   toppa  med  rosmarin.

(gärna en klick turkisk yoghurt på toppen )


SMAKLIG MÅLTID  och  LYCKA TILL !