tisdag 26 maj 2020

FÄNKÅL MED SKINKA OCH VALNÖT, 4 PORT.



                              HEJSAN !

Jag har förälskat mig i Fänkål, har aldrig ätit det förr,
men fick ett ryck att köpa den.
Det blev en kvällsrätt, - men DU kan även ha den som
förrätt, om inte huvudrätten är för mastig .

HÄR ÄR RECEPTET :
2 stånd Fänkål
1 tsk maizena , majsstärkelse
1 dl vitt vin /vatten
200 g riven ost
riven muskotnöt
nymald vitpeppar
1 skiva rökt skinka, 1/2 cm tjock
12 - 14 valnötter
UGN : 200 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
DELA Fänkålen mitt itu .
Skär bort bladen och spara dem .
Koka halvorna i vatten ca 15 minuter,
de ska fortfarande ha kvar lite av sin
knaprighet .
RÖR ut majsstärkelsen i vinet / vattnet
i en kastrull och koka upp .
Rör i osten och låt den smälta på svag
värme under omrörning .
Smaksätt med muskot och peppar .
SKÄR skinkan i små tärningar .
Hacka valnötterna grovt .
LÄGG fänkålshalvorna i en ugnssäker
form .
Häll över ostsåsen och strö över skinka
och valnötter .
GRATINERA  mitt i ugnen ca 10 min .
Dekorera med fänkålsbladen .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !