lördag 5 september 2009

ÖVERRASKANDE GÄSTER.

När DU bakar PIZZA nästa gång gör
då en stor sats deg .
Kavla ut till lagom stora PIZZOR.
Bred på lök och tomatröra och
frys in med bakplåtspapper emellan.
När man får oväntade gäster är det
bara att lägga på ost, skinka eller
något annat gott och grädda.
DU behöver inte tina pizzabottnen
innan .
BRA VA´


När DU ska grädda många våfflor
så värm ugnen till 100 grader.
Lägg våfflorna efter hand de
blir gräddade på ugnsgallret
så håller de sig varma och frasiga .
mmmm så gott ,nu blev jag riktigt sugen.
LYCKA TILL!

TIPS - STEKT GRÖT .

Om det har kommit för mycket salt
i maten lägger DU ett par skivor
RÅ potatis i maten,så suger dessa
snabbt åt sig överskottet .


Gör dubbel sats av morgongröten
och häll upp hälften i en
vattensköljd form.
"Skiva" gröten nästa dag
och stek - mycket gott.
Ha gärna någon sylt till.
Prova på .

TOMATSOPPA PÅ RÖDA LINSER. 4 PORT .

Vad gillar DU detta?
DU behöver inte blötlägga
de röda linserna.

1 gul lök
2-3 morötter
1 msk smör
1 förpackning
passerade tomater
ca 500 g
5 dl vatten
+2 buljongtärningar
2 dl röda linser
ev. salt o´peppar
TILLBEHÖR :
Ostsmörgås eller brytbröd.
Så här gör DU :
Skala och finhacka löken.
Skala och grovriv morötterna.
Fräs lök och morötter i matfett
i en kastrull på ganska svag
värme.
Späd med tomaterna och vattnet.
Smula i buljongtärningarna.
Låt det koka upp.
Skölj linserna och låt dem
rinna av väl.
Blanda ner dem i soppan.
Låt den koka på svag värme
under lock ca 10 minuter.
Smaksätt med salt o´peppar
om det behövs.
SERVERA med ostsmörgås till.
eller ett gott brytbröd.

Återigen en väninnelunch.
gott.