tisdag 13 september 2011

FLÄDERBÄRSKOKTA PÄRON MED RIS-YOGHURTCREME. 4PORT.

Prova att gör denna,mmm..jättegod.

4 päron
2 rejäla buketter
med fläderbär
(DU kan också använda
blåbär el björnbär)
ca 1/2 liter vatten
100 g socker

Vanilj-ris-yoghurtcreme:
1 dl ris
35 g socker
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 vaniljstång
ca 2 dl naturell yoghurt

Så här gör DU:
SKALA päronen och koka dem
i vatten tillsammans med bären.
Ta upp päronen när de är mjuka.
Sila fläderbärsvattnet och spara
bären.

TILLSÄTT sockret och koka upp
tillsammans med bärsaften.
OM vätskan är lite tunn,
koka in den ett ögonblick.

LÄGG päronen i saften.
Detta kan göras i god tid.
KOKA riset i hälften mjölk
och hälften vatten med socker
och den uppskurna vaniljstången.
Kyl ner.

BLANDA samman yoghurt och ris
till en tjockflytande röra.

LÄGG upp den kalla risblandningen
på tallrikar och lämna plats till
de fläderbärskokta päronen i mitten.

LÄGG gärna några av de sparade
fläderbären på päronen som "pynt".

SERVERA GENAST.

LYCKA TILL!

Efter vi har haft fiskrätt
hemma, kan det bli detta till efterrätt.

RÖDA LINSER OCH APRIKOS. 2 PORT.

Hej, nu kör vi igen!

Den här salladen är saftig
och jättegod lite kryddig är den.
DU kan ha den till kassler,
rökt fisk eller kyckling.

1 1/2 dl röda linser
3 dl vatten
1/2 tsk salt
10 torkade aprikoser
1 röd paprika
1/2 dl hackad persilja
saften av 1 apelsin
1 knivsudd sambal oelek

Så här gör DU:
LÄGG linserna i en kastrull.
Tillsätt vatten och salt
och koka upp.
Låt koka under lock på svag
värme ca 10 minuter.

SKÄR aprikoserna i små bitar.
Dela,ansa och skölj paprikan.
Skär den i små bitar.
Blanda alla ingredienser utom
sambal oelek.
Vänd ner den sist.
Blanda noga,men med varsam hand
så att inte linserna mosas.

jättegott!
LYCKA TILL!