söndag 10 mars 2019

FJÄRILSLAX - PERFEKT BJUDMAT,,, 4 PORT .




                            HEJSAN !

Det här gillas  kan jag lova,- dessutom ser det vackert ut !

HÄR ÄR RECEPTET :
4 skivor  LAXFILE',  ca 2 - 3 cm breda
salt
1 1/2 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
ca 50 g physalis
ca 8  cocktailtomater
1 kiwi
1 msk vit balsamvinäger
1 msk olivolja
2 dl CREME Fraiche
GARNERING :
Färsk timjan

SÅ HÄR GÖR DU :
Gör ett djupt snitt mitt i laxskivorna så att Du kan
vika ut dem som fjärilsvingar.  Salta lätt .
Smula ner buljongtärningen i en traktörpanna eller
stekpanna med lock.  Häll över vinet.
Lägg laxfjärilarna  i traktörpannan/stekpannan.
Dela physalisen och cocktailtomaterna i klyftor.
Lägg dem i en skål .  Skala och tärna kiwin .
Tillsätt  balsamvinäger och olivolja. Rör om försiktigt.
Fördela frukten ovanpå laxen. Koka upp den och låt
den sjuda under lock ca 8 - 10 min eller tills laxen
precis är genomkokt.
Ta upp laxen och håll den varm.
GARNERA med färsk timjan .
Vispa ner CREME Fraiche i skyn . Låt såsen koka upp
och koka någon minut.  Smaka av .
Bjud den vackra laxen tillsammans med såsen och kokt
pressad potatis eller kokt gott ris .

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !