lördag 28 september 2019
SNABBFIXAD NJUTNING, 4 PORT. DESSERT.
HEJSAN !
HONUNGSYOGHURT
PÅ GREKISGT VIS .
HÄR ÄR RECEPTET :
10 torkade aprikoser
1 dl blandade nötter, t ex valnötter ,
pistaschnötter och pinjenötter
4 dl grekisk yoghurt (10 %)
4 msk honung flytande
SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA aprikoserna. (Saltå Kvarns
OSVAVLADE aprikoser, de är godast )
BRYT sönder eventuellt stora nötter.
Rosta alla nötter i en torr het panna.
VARVA yoghurt, aprikoser, nötter
och honung i vackra glas och servera.
LYCKA TILL !
INGEFÄRSSMÖR LYFTER BÖNORNA
HEJSAN !
Smaka på det här ! mmm....!
SESAMSTEKT LAX
MED INGEFÄRSSMÖR.
HÄR ÄR RECEPTET :
1 vitlöksklyfta
2 dl basmatiris
1 krm salt
1 msk riven ingefära, ca 3 cm
25 g smör, RUMSTEMPURERAT
4 lax- FILE'ER, (a' 125 g)
1/2 dl sesamfrön
1 msk rapsolja
2 krm salt
300 g Haricots VERTS
TILL SERVERING :
japansk soja
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA riset enligt anvisningen på förpackningen.
SKALA vitlöken. Stöt vitlök och salt i en mortel.
Skala och riv ingefäran. Rör ihop vitlök, ingefära
och smör .
SÄTT på vatten till Haricots VERTSEN .
SKÄR laxen i stora skinnfria kuber, rulla dem
i sesamfröna och stek i oljan tills fröna får lite
färg. Salta .
KOKA bönorna i välsaltat vatten några minuter.
Häll av kokvattnet, rör ner smöret .
SERVERA med lax, ris och soja .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)