lördag 28 september 2019

SNABBFIXAD NJUTNING, 4 PORT. DESSERT.




                HEJSAN !

HONUNGSYOGHURT
PÅ GREKISGT VIS .

HÄR ÄR RECEPTET :
10 torkade aprikoser
1 dl blandade nötter, t ex valnötter ,
pistaschnötter  och  pinjenötter
4 dl grekisk yoghurt (10 %)
4 msk honung  flytande

SÅ HÄR GÖR DU :
STRIMLA aprikoserna.  (Saltå  Kvarns
OSVAVLADE aprikoser,  de  är godast )
BRYT sönder eventuellt stora nötter.
Rosta  alla  nötter i en  torr  het  panna.
VARVA  yoghurt,  aprikoser,  nötter
och  honung  i  vackra  glas  och  servera.

LYCKA TILL !


INGEFÄRSSMÖR LYFTER BÖNORNA





                            HEJSAN !

Smaka på det här !  mmm....!

SESAMSTEKT  LAX
MED  INGEFÄRSSMÖR.

HÄR ÄR RECEPTET :
1 vitlöksklyfta
2 dl basmatiris
1 krm salt
1 msk riven ingefära, ca 3 cm
25 g smör, RUMSTEMPURERAT
4 lax- FILE'ER,  (a' 125 g)
1/2 dl sesamfrön
1 msk rapsolja
2 krm salt
300 g Haricots VERTS

TILL SERVERING :
japansk soja

SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA riset enligt anvisningen på förpackningen.
SKALA vitlöken.  Stöt vitlök och  salt i en mortel.
Skala och riv ingefäran.  Rör ihop vitlök, ingefära
och  smör .
SÄTT på vatten till Haricots VERTSEN .
SKÄR laxen  i  stora  skinnfria  kuber, rulla dem
i sesamfröna  och  stek i  oljan  tills  fröna  får lite
färg.  Salta .
KOKA  bönorna  i  välsaltat  vatten  några  minuter.
Häll av  kokvattnet,  rör  ner  smöret .
SERVERA  med  lax,  ris  och  soja .

LYCKA  TILL !