söndag 3 januari 2016

POTATISHALVOR MED KYCLKING , 4 PORT .

HEJSAN ! Det här är en rätt där allt sköter sig själv i ugnen . Vi bakar potatis och kyckling var för sig , men vid servering har vi lagt samman allt i en form , bra ! VARSÅGODA : 1 KG POTATIS , 1 MSK OLJA , 1 MSK HONUNG , 2 MSK SESAMFRÖN , 8 KYCKLINGBEN , 2 MSK SMÖR/MARGARIN , 3 MSK HONUNG , 1 MSK CHILIPULVER , SALT Å PEPPAR , 1 LIME , SÅS : 2 AVOKADOR , 1 CITRON , TABASCO , UGN :200 GRADER . SÅ HÄR GÖR DU : SKALA och skär potatisen i halvor . HÄLL Oljan i botten av en ugnsfast form och lägg i potatishalvorna . PENSLA med honung och strö över sesamfrön . SÄTT in potatisen i ugnen . LÄGG kycklingklubborna i en annan ugnsfast form . SMÄLT matfettet i en kastrull , blanda i honung och chilipulver , salt å peppar . Pensla blandningen på kycklingklubborna . SKÄR limefrukten i klyftor och pressa saften över kycklingklubborna . GRILLA klubborna i 25 minuter. SKALA avokadorna och ta bort kärnorna . MIXA avokadorna med saften från 1 citron och droppa i tabasco . SMAKA av med salt å peppar . SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !

POTATISPAJ MED OST , 4 PORT .

HEJSAN ! Det här är en trevlig kvällsrätt där potatis samsas väl med purjolök och grönmögelost . VARSÅGODA : PAJDEG : 3 DL VETEMJÖL , 100 G SMÖR/MARGARIN , 2 MSK KALLT VATTEN . FYLLNING : 10 CM PURJOLÖK , 5 MEDELSTORA POTATISAR , 150 G GRÖNMÖGELOST , 2 DL KAFFEGRÄDDE/MATLAGNINGSGRÄDDE , 2 ÄGG , UGN 200 GRADER : SÅ HÄR GÖR DU : BLANDA i matberedare samman ingredienserna till pajdegen . Kör med kniven tills en degboll bildas , låt vila minst 30 min i kylen . KAVLA eller tryck ut degen i en form , ca 23 cm i diameter . Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen . TVÄTTA och skiva purjolöken . Skala och skiva potatisen . LÄGG purjolök och potatis i det förgräddade pajskalet . SMULA över grönmögelosten . VISPA samman kaffegrädde och ägg . HÄLL blandningen över fyllningen och grädda i ca 30 minuter . SERVERA , med bladsallad , och JULSKINKA ELLER LAX , som blivit över sen JULEN . LYCKA TILL !