måndag 12 februari 2018

BAKAD HAVREGRYNSGRÖT, 6 PORT.



               HEJSAN !

Gröt  går  att  göra  i  ugnen  också ,
prova  den  här  goda  blåbärsgröten .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
3 dl  havregryn ,
5  dl  mandelmjölk ,
alternativt  vanlig  mjölk ,
2  ägg ,
1  krm  salt ,
1  tsk  bakpulver ,
1  krm  äkta  VANILJPULVER ,
1  msk  rivet  skal   från
ekologisk  citron,
1  msk  AGAVESIRAP ,
alt,  flytande  honung .
1 1/2  dl  frysta  blåbär
TOPPING :
1  msk  råsocker ,  mandelmjölk ,
eller  vanlig mjölk,   eller  naturell
yoghurt .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Sätt  ugnen  på  200  grader  .
Vispa  ihop  havregrynen  med  mandelmjölken,
äggen  och  resten  av  ingredienserna  utom
blåbären  i  en  skål .
Häll  det  i  en  smord  ugnsform  som  mäter 
ungefär  30x20  cm .
Fördela  blåbären  över .
Baka  mitt  i  ugnen  ca  25  minuter .
Strö  på  lite  råsocker  och  servera 
med  ditt  val  av  mjölk  eller  med
en  klick  yoghurt .

HA  EN  HÄRLIG  FRUKOST  !

CHOKLADBOLLAR . 16 BOLLAR .



                HEJSAN !

Å ...här  är  min  vän  i  nöden ,
när  jag  är  så  godis-sugen  att  jag
inte  vet  vad  jag  ska  stoppa  i  munnen.
Men  som  tur  är  händer  det  mera  sällan .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
MIXA   :
1 1/2  dl  cashewnötter ,
1 1/2  dl  sötmandel ,
3 - 4  msk  kakao ,
1  dl  torkade  aprikoser ,
1/2  dl  torkade  blåbär ,
och  4 - 6  msk  PSYLLIUMFRÖN .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Blanda  i   några  droppar  vatten  så 
att  konsistensen  blir  formbar   och
rulla  16  bollar .
Rulla  bollarna  i  kokosflingor  eller
blåbärspulver .

LYCKA  TILL !