tisdag 12 oktober 2021

TIPS !

 

TIPS !

1 Portion .

1/2 burk  naturell keso , ca 125 g

1/2  dl frusna blåbär 

1 msk rostade mandelspån 


Häll upp keson i en skål och häll på blåbär .

Låt tina en liten stund och strö på torr-rostade mandelspån .

Kanske ett mellanmål .

TACK !

CHOKLADGLASS , 4 port . (nyttig ?)

 


                                             HEJSAN  !

KOLLA HÄR !

Visst är den väl nyttig ,  med  banan,kesella, kakao och mörk choklad  eller ?

HÄR ÄR RECEPTET :

1/2 liter vaniljyoghurt

1 mogen banan

1 /2 dl kesella vanilj

2 msk kakao

3 tsk maizenamjöl

100 g mörk choklad  70 %

SÅ HÄR GÖR DU :

LÅT yoghurten rinna av genom en kökshandduk i en sil i kylen över natten .

Mosa  bananen .  Rör ihop kesellan  med den avrunna  yoghurten , banan 

och  kakao .  HACKA  chokladen fint och blanda ner i smeten .

Lägg plastfolie i en bakform .  Bred ut smeten och ställ in i frysen i 2 timmar.

SKIVA  upp och servera med chokladsås och färska bär .

LYCKA TILL !


MAUDS , ROSTADE ROTFRUKTER OCH FETAOST . 2 - 3 port.

 


                                                HEJSAN !

Läste i GP,  att vi slänger för mycket mat ?

Jag  kollade min grönsakslåda  och där var  potatis, lök, rödbetor , morötter, palsternacka 

och  lite av varje .

Sagt och gjort , tog upp allt sköljde och rensade , tog fram ett recept som jag gjort 

tidigare. Det här blev så himla gott !  En grönsaks rätt lite då och då får vi ha !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 rödbetor

2 morötter

2 gulbetor

1 palsternacka

1 liten aubergine

4 kvistar färsk rosmarin

lite örtsalt

pepparmix

1-2 msk olivolja

1 msk balsamvinäger

200 g fetaost

1/2 dl pumpafrön

SÅ HÄR GÖR DU :

SÄTT ugnen på 225 grader.

Skala och skär alla rotfrukter i lagom stora bitar .

Fördela dem på en ugnsplåt eller en stor vid ugnssäker form .

HACKA rosmarin fint (spara hälften till garneringen ) och 

strö över rotfrukterna tillsammans med örtsalt och pepparmix.

Häll olivolja och balsamvinäger över och blanda om ordentligt.

Sätt in plåten i ugnen i ca 20 minuter .

STRÖ på pumpafrön  och garnera med rosmarin .

SMAKLIG MÅLTID 

och LYCKA TILL !