söndag 26 juni 2016
EGENHÄNDIGT GJORD CHOKLADSÅS .
HEJSAN !
Snabbt och enkelt att göra själv !
och inga tillsatser .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 dl vatten ,
1 1/2 msk kakao .
2 tsk potatismjöl ,
2 msk socker ,
1 1/2 dl grädde ,
SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA alltsammans i en kastrull utom grädden .
Låt blandningen sjuda under vispning, tills den blir
tjockflytande .
VISPA grädden och sätt till den , när såsen kallnat .
Smaka av .
KLART ATT SERVERA .
LYCKA TILL !
KALAS HOS BIRGIT , PETITS-CH.......
HEJSAN !
VATTENBAKELSER (PETITS - CHOUX ) 12 ST.
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör ,
1 1/2 dl vetemjöl ,
2 dl vatten ,
2 ägg , (120 g)
1 tsk socker ,
TILL FYLLNINGEN :
1 1/2 - 2 dl vispgrädde ,
( 1 msk sylt eller vaniljkräm )
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ plåten . SMÄLT smöret och rör ner mjölet , sockret
och späd med vattnet - lite i sänder - och rör om under tiden .
LÅT blandningen koka , tills den släpper kokkärlets botten .
Vispa upp äggen och rör ner dem i smeten .
RÖR SMETEN i 10 MINUTER .
Lägg klickar av den på plåten och grädda bakelserna i medel-
-god ugnsvärme , 175 grader .
ÖPPNA EJ UGNSLUCKAN UNDER DE FÖRSTA 10 MIN.
Men låt bakelserna stå en stund med öppen ugnslucka ,
innan de tas ut ur ugnen .
Låt dem KALLNA, klyv dem och fyll dem med vispgrädde
och (sylt eller vaniljkräm) .
(man kan inte bara ta en,,,,)
LYCKA TILL !
INGES , SKRYTKAKOR . 30 ST.
HEJSAN !
För många år sedan när INGE var ung, kom han hem från
skolköket och hade bakat Korintkakor, som var så goda,
som ingen annan kunde baka som han .
Därav namnet SKRYTKAKOR .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör ,
1 dl socker ,
1 ägg ,
4 dl vetemjöl (jag använder FULLKORNSVETEMJÖL)
200 g ,
2 tsk bakpulver ,
1 dl Korinter ( lika bra med russin )
SÅ HÄR GÖR DU ;
SMÖRJ plåtarna , eller använd bakplåtspapper ,
Rör smöret och sockret pösigt .
Sätt till ägget, mjölet blandat med bakpulvret
och korinterna (russin) .
FORMA toppar på plåten med två teskedar .
GRÄDDA kakorna gulbruna i god ugnsvärme,
ca 225 grader , omkring 8 minuter .
mmm....himla goda !
LYCKA TILL !
FISKGRATÄNG MED RÄKTOPPING , 4 PERSONER .
HEJSAN !
Prova det här !
Genom att ugnssteka i en rund form får FISKGRATÄNGEN
med RÄKTOPPING en rolig tårtform .
Skär upp i bitar och servera .
Servera gärna GRATÄNGEN med pasta
blandad med pesto .
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g TORSKFILE' ,
1 citron , finrivet skal + saft ,
1 lime' , finrivet skal + saft ,
2 msk hackad dill ,
2 msk hackad gräslök ,
FLINGSALT ,
3/4 dl olivolja ,
2 tsk fransk senap ,
1 tsk torkad dragon eller färsk ,
1 ägg ,
2 msk hackad persilja ,
2 dl CREME FRAICHE ,
100 g Fetaost ,
100 - 150 g skalade Räkor ,
100 g SUGARNAPS ,
salt, nymalen svartpeppar .
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
TÄRNA fisken och lägg i en smord, rund , ugnsfast form .
Riv skalet från citron och lime och spara .
Rör samman dill, gräslök, citron - och limesaft och skal , salt,
olivolja, senap, dragon, ägg, persilja, CREME Fraiche och
smulad fetaost .
Smaka av med salt och peppar .
Bred blandningen över fisken .
GRÄDDA i ugnen ca 15 minuter .
SKÄR upp i tårtbitar, strö över räkorna och strimlade SUGARNAPS .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)