fredag 18 februari 2011

FRYST ESPRESSOTÅRTA 6-8 BITAR.

mmm..... här är nå't SMARRIGT att
bita i till HELGEN.

300 g riven mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
2 msk kakao

FYLLNING:
4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
el espressopulver
1 dl florsocker
2 äggulor

GARNERING:
Riven mörk choklad

ugn 175 grader.

Så här gör DU:
Blanda mandelmassan väl med
det hela ägget,äggvitorna
och kakaon.

Häll smeten i en smord och
bröad kakform med avtagbar kant,
ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av
ugnen ca 20 minuter.
Låt den KALLNA.

FYLLNING:
Vispa grädden med kaffepulver
och florsocker så att den blir tjock.
Rör i äggulorna.

Bred fyllningen på den kalla bottnen.
Täck formen med plastfolie och låt
stå i frysen minst 3 timmar.

GARNERING:
Ta fram kakan och lägg över den
på ett serveringsfat.
Låt tina en stund.
Garnera med riven choklad.

mmmm...så HIMLA GOTT!
NJUUUUT!