mmm..... här är nå't SMARRIGT att
bita i till HELGEN.
300 g riven mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor
2 msk kakao
FYLLNING:
4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
el espressopulver
1 dl florsocker
2 äggulor
GARNERING:
Riven mörk choklad
ugn 175 grader.
Så här gör DU:
Blanda mandelmassan väl med
det hela ägget,äggvitorna
och kakaon.
Häll smeten i en smord och
bröad kakform med avtagbar kant,
ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av
ugnen ca 20 minuter.
Låt den KALLNA.
FYLLNING:
Vispa grädden med kaffepulver
och florsocker så att den blir tjock.
Rör i äggulorna.
Bred fyllningen på den kalla bottnen.
Täck formen med plastfolie och låt
stå i frysen minst 3 timmar.
GARNERING:
Ta fram kakan och lägg över den
på ett serveringsfat.
Låt tina en stund.
Garnera med riven choklad.
mmmm...så HIMLA GOTT!
NJUUUUT!
fredag 18 februari 2011
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)