Björnbär, finns det ju
gott om,så varför inte
prova att bjuda denna.
200 g björnbär
1 1/4 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Så här gör DU:
Kör de frysta bären
i en mixer/matberedare
och tillsätt socker och
grädde tills det blir
en slät massa.
Häll upp i en skål
och ställ i frysen.
Ta fram den i god tid
före serveringen
och garnera med björnbär.
LYCKA TILL!
tisdag 13 oktober 2009
LINGONKAKA. 16 SKIVOR.
Saftig och god mjukiskaka.
2-3 dl lingon
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk pepparkaks-
krydda
1 tsk bikarbonat
3/4 dl lingonsylt
1 dl mjölk
Så här gör DU:
Klä en avlång form,
som rymmer 1 1/2 liter,
med bakplåtspapper.
Häll i lingonen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl,krydda och
bikarbonat.
Rör ner i äggsmeten.
Tillsätt lingonsylt och
mjölk.
Häll försiktigt smeten
över lingonen i formen.
Grädda ca 50 minuter.
Låt kakan stå i 5 minuter
innan den stjälps upp.
Dra loss pappret.
Garnera med mer lingon
om det behövs.
Så himla gott med ett glas
mjölk till.
BJUD SÅ FÅR DU SE!
2-3 dl lingon
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk pepparkaks-
krydda
1 tsk bikarbonat
3/4 dl lingonsylt
1 dl mjölk
Så här gör DU:
Klä en avlång form,
som rymmer 1 1/2 liter,
med bakplåtspapper.
Häll i lingonen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl,krydda och
bikarbonat.
Rör ner i äggsmeten.
Tillsätt lingonsylt och
mjölk.
Häll försiktigt smeten
över lingonen i formen.
Grädda ca 50 minuter.
Låt kakan stå i 5 minuter
innan den stjälps upp.
Dra loss pappret.
Garnera med mer lingon
om det behövs.
Så himla gott med ett glas
mjölk till.
BJUD SÅ FÅR DU SE!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)