lördag 24 oktober 2015

KOMPOTT MED VISPAD GRÄDDE .

HEJSAN! Nu är jag sugen på EFTERRÄTT, vad säges om denna? HÄR ÄR RECEPTET: 400 g PLOMMON, 1/2 VANILJSTÅNG, 2 dl MUSCOVADOSOCKER 1/2 dl vatten. TILL SERVERING: 3 dl VISPGRÄDDE, några OSALTADE PISTAGENÖTTER. SÅ HÄR GÖR DU: KÄRNA ur PLOMMONEN och lägg dem i en kastrull. Om DU vill ta bort skalet, skålla dem i kokande vatten och ta bort skalet när de svalnat något. SKÄR en skåra i VANILJSTÅNGEN. Skrapa ur fröna, lägg dem och vaniljstången i kastrullen. Tillsätt MUSCOVADOSOCKER och VATTEN. KOKA KOMPOTTEN, på svag värme tills PLOMMONEN är mjuka, ca 15 - 20 minuter. Ta upp VANILJSTÅNGEN, låt KOMPOTTEN svalna. FÖRDELA KOMPOTTEN i 4 glas. VISPA GRÄDDEN, spritsa eller klicka den över KOMPOTTEN. Hacka NÖTTERNA grovt, strö dem ovanpå. HOPPAS ATT NI GILLAR DENNA! LYCKA TILL!

GRÖNT OCH VITT MED ÄDELOST. 6 - 8 BUFFE-PORTIONER.

HEJSAN! Nu finns det mycket ROTFRUKTER och GRÖNSAKER. Passa på och njut av RIKEDOMEN. HÄR ÄR RECEPTET: 1 BLOMKÅLSHUVUD. 2 mindre STÅND BROCCOLI, 150 g GRÖNMÖGELOST. SÅS-RECEPTET: 3 dl GRÄDDFIL, 1 dl MAJONNÄS, 1 dl HACKAD DILL och GRÄSLÖK(50/50) SALT å PEPPAR . SÅ HÄR GÖR DU: BLANDA SÅSEN och smaka av med SALT å PEPPAR. SKÄR allt i små buketter och förväll dem lätt saltat vatten. Låt rinna av väl. LÄGG dem på ett fat och strö över TÄRNAD GRÖNMÖGELOST. SERVERAS LÄTT LJUMNA MED GRÄDDFILSSÅSEN. LYCKA TILL !

RÖDBETSSALLAD MED GETOST 4 PORTIONER.

HEJSAN! Nu äntligen, är jag igång igen, tänkte börja med en sallad godare än godast! HÄR ÄR RECEPTET: 8 RÖDBETOR, 50 g FÄRSK BLADSPENAT, 3 msk OLJA, 2 msk BALSAMVINÄGER med HONUNG, 1 tsk FLINGSALT, 100 g GETOST, 100 g SKIVAD SALAMI, 2 msk HACKADE ROSTADE MANDLAR eller HASSELNÖTTER, SÅ HÄR GÖR DU: KOKA RÖDBETORNA mjuka med skalet på ca 30 minuter. Skala och skär i skivor. Lägg upp dem på en bädd med SPENAT. BLANDA OLJA och VINÄGER och ringla det över. Strö över SALT och fördela OSTEN i bitar över. Lägg dit ROSOR av SALAMI. STRÖ ÖVER MANDEL. HOPPAS ATT DET SMAKAR!