lördag 24 oktober 2015
KOMPOTT MED VISPAD GRÄDDE .
HEJSAN!
Nu är jag sugen på EFTERRÄTT, vad säges om denna?
HÄR ÄR RECEPTET:
400 g PLOMMON,
1/2 VANILJSTÅNG,
2 dl MUSCOVADOSOCKER
1/2 dl vatten.
TILL SERVERING:
3 dl VISPGRÄDDE,
några OSALTADE PISTAGENÖTTER.
SÅ HÄR GÖR DU:
KÄRNA ur PLOMMONEN och lägg dem i en kastrull.
Om DU vill ta bort skalet, skålla dem i kokande vatten
och ta bort skalet när de svalnat något.
SKÄR en skåra i VANILJSTÅNGEN.
Skrapa ur fröna, lägg dem och vaniljstången i kastrullen.
Tillsätt MUSCOVADOSOCKER och VATTEN.
KOKA KOMPOTTEN, på svag värme tills PLOMMONEN är mjuka, ca 15 - 20 minuter.
Ta upp VANILJSTÅNGEN, låt KOMPOTTEN svalna.
FÖRDELA KOMPOTTEN i 4 glas.
VISPA GRÄDDEN, spritsa eller klicka den över KOMPOTTEN.
Hacka NÖTTERNA grovt, strö dem ovanpå.
HOPPAS ATT NI GILLAR DENNA!
LYCKA TILL!
GRÖNT OCH VITT MED ÄDELOST. 6 - 8 BUFFE-PORTIONER.
HEJSAN!
Nu finns det mycket ROTFRUKTER och GRÖNSAKER.
Passa på och njut av RIKEDOMEN.
HÄR ÄR RECEPTET:
1 BLOMKÅLSHUVUD.
2 mindre STÅND BROCCOLI,
150 g GRÖNMÖGELOST.
SÅS-RECEPTET:
3 dl GRÄDDFIL,
1 dl MAJONNÄS,
1 dl HACKAD DILL och GRÄSLÖK(50/50)
SALT å PEPPAR .
SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA SÅSEN och smaka av med SALT å PEPPAR.
SKÄR allt i små buketter och förväll dem lätt
saltat vatten.
Låt rinna av väl.
LÄGG dem på ett fat och strö över TÄRNAD GRÖNMÖGELOST.
SERVERAS LÄTT LJUMNA MED GRÄDDFILSSÅSEN.
LYCKA TILL !
RÖDBETSSALLAD MED GETOST 4 PORTIONER.
HEJSAN!
Nu äntligen, är jag igång igen, tänkte börja med en sallad godare än godast!
HÄR ÄR RECEPTET:
8 RÖDBETOR,
50 g FÄRSK BLADSPENAT,
3 msk OLJA,
2 msk BALSAMVINÄGER med HONUNG,
1 tsk FLINGSALT,
100 g GETOST,
100 g SKIVAD SALAMI,
2 msk HACKADE ROSTADE MANDLAR eller HASSELNÖTTER,
SÅ HÄR GÖR DU:
KOKA RÖDBETORNA mjuka med skalet på ca 30 minuter.
Skala och skär i skivor.
Lägg upp dem på en bädd med SPENAT.
BLANDA OLJA och VINÄGER och ringla det över.
Strö över SALT och fördela OSTEN i bitar över.
Lägg dit ROSOR av SALAMI.
STRÖ ÖVER MANDEL.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)