måndag 7 december 2015
SAFFRANSSCONES 16 BITAR .
HEJSAN !
Det här var inte dumt !
100 g SMÖR ,
0,5 g SAFFRAN ,
1 MSK FLYTANDE HONUNG eller STRÖSOCKER ,
8 DL (480g) VETEMJÖL ,
4 TSK BAKPULVER ,
1/2 TSK SALT ,
4 DL MJÖLK ,
TILL SERVERING : SMÖR, FÄRSKOST, OST och MARMELAD.
SÅ HÄR GÖR DU : Sätt ugnen på 250 grader .
STÖT saffranet utanpå påsen med en mortelstöt .
Blanda ner det och honungen eller sockret i matfettet
och låt svalna .
BLANDA mjöl, bakpulver och salt i en bunke .Tillsätt
mjölken och matfettet och rör snabbt ihop degen .
KLICKA ut degen i 4 högar på en plåt med bakplåts-papper.
Strö på lite mjöl och klappa ut varje del till runda
kakor, ca 15 cm i diameter . SKÅRA varje kaka i 4 delar
med en kniv.
GRÄDDA mitt i ugnen 10-12 minuter. LÅT svalna på galler .
SERVERAS med smör, färskost , smör och marmelad .
Det här är SCONES PÅ JULIGT VIS !
LYCKA TILL !
RULLAT BRÖD MED OST- OCH NÖTFYLLNING 1 BRÖD.
HEJSAN !
mmm...Så gott , detta görs bara till JULEN !
Detta är ett av våra Jul-Bröd , fyllt med CHEWRE,
NÖTTER och HONUNG .
SÅ VARSÅGODA !
DEG : 1MSK (15g) FÄRSK JÄST ,
3 DL KALLT VATTEN ,
1 MSK OLIVOLJA ,
1 TSK FLINGSALT ,
ca 7 DL (420g) VETEMJÖL ,
FYLLNING :
200G CHEWRE (GETOST) ,
2 DL (100g) VALNÖTTER ,
2 MSK FLYTANDE HONUNG .
SÅ HÄR GÖR DU :
DEG: SMULA ner jästen i köksmaskinens bunke .
Rör ut jästen med vattnet . Blanda ner olivoljan och saltet.
Tillsätt mjölet och arbeta degen ca 5 minuter .
Täck med en bakduk och låt degen jäsa ca 1 timme .
FYLLNING : SKÄR bort vita kanten på osten .
Skär osten i bitar eller smula den .
Bryt eller hacka nötterna grovt .
HÄLL upp degen på mjölad bänk och kavla ut den till en
platta ca 30x40 cm . STRÖ över osten och nötterna .
Ringla över honungen . RULLA ihop degen och lägg den med
skarven neråt på en påt med bakplåts-papper .
SKÄR några snitt i degen . LÅT jäsa ca 30 minuter .
Sätt ugnen på 225 grader .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 25 minuter . LÅT brödet svalna på galler.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)