fredag 16 november 2018
PRINSESSANS HALLONKYSSAR, 18 ST .
HEJSAN !
Visst finns det väl en liten prinsessa, som ska hyllas av någon anledning !
Sagolikt goda rosa mazariner - en fröjd för öga och gom !
Kanske passar det här !
HÄR ÄR RECEPTET :
MÖRDEG :
4 1/2 dl vetemjöl =BERTE QVARN
3/4 dl strösocker
175 g smör/margarin
1 äggula
FYLLNING:
1 1/2 dl sötmandel
3 bittermandlar
2 ägg
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g smör/margarin
GLASYR & GARNERING :
2 dl florsocker
ca 4 tsk vatten
1 - 2 droppar röd hushållsfärg
färska hallon och citronmeliss
SÅ HÄR GÖR DU :
MÖRDEG : Arbeta snabbt ihop ingredienserna, gärna i
matberedaren, tills en deg-boll bildas. Låt vila svalt i minst 30 min.
FYLLNING : SKÅLLA, skala och mal all mandel .Vispa ägg
och socker poröst. Rör i mandeln. Blanda vetemjölet med
bakpulvret . Smält smöret och tillsätt det växelvis med mjöl -
blandningen . KLÄ engångsformar eller smorda mazarinformar
med mördegen . Fyll formarna till 3/4 med fyllningen.
GRÄDDA på en plåt i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
Låt svalna något innan de stjälps upp .
GLASYR & GARNERING :
RÖR ihop florsocker, vatten och hushållsfärg till en jämn smet .
Bred glasyren på kakorna, som en rundel, inte ända ut till kanten .
DEKORERA med 1 hallon och citronmeliss på varje kaka .
Grattis !
LYCKA TILL !
LINGONMUFFINS MED KANELSOCKER, 20 små muffins, 1: Advent-kaffe)
HEJSAN !
Till kanel-sockret använder jag Råsocker - jag tycker att det blir
saftigare muffins .
HÄR ÄR RECEPTET :
KANELSOCKER :
3/4 dl vetemjöl *
3 msk Råsocker
1 msk mald kanel
25 g smält smör/margarin
MUFFINSSMET :
150 g smör/margarin
2 1/2 dl Råsocker
3 ägg
2 1/4 dl filmjölk
5 1/4 dl vetemjöl=BERTE QVARN*
2 tsk bakpulver
ca 1 dl lingonsylt
UGN :175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU : BLANDA ingredienserna till kanelsockret.
RÖR smör och Råsocker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget .
Blanda i filmjölken .
BLANDA mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten .
Rör bara tills allt precis är blandat .
FYLL formarna till knappt hälften, spara ca 1/3 av smeten .
Lägg 1 tsk lingonsylt och ½ tsk kanelsocker i varje form .
Klicka resten av smeten i formarna , lägg på lite mer av
sylt och kanelsocker .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)