tisdag 15 juli 2008

CITRONFILE 4 PORT.

500 g grisfile
smör
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
3 dl vispgrädde
ca 1,5 msk pressad citron
1 tsk dragon
1/2 dl hackad persilja

Så här gör Du:
Skär köttet i 2 cmtjocka skivor.
Bryn lite i taget av köttet i smör
i en stekpanna .
Salta o´peppra.
Ta upp köttet. (skölj inte ur pannan.)
Häll grädden i pannan.
tillsätt citronsaft,dragon och persilja.
Lägg i köttet och låt det eftersteka
några minuter.

SERVERA: med pressad potatis och sallad.

ANETTES GRÖNSALLAD 4 PERS.

Här får Ni blanda o´ge som Ni tycker.

Röd och grön paprika
tomater
färsk gurka
äpple
gul lök
pepparmix
svartpeppar
vitpeppar
salt
10 droppar vinäger

Denna sallad fick jag vid ett tillfälle av min syster.
en stark och härlig sallad.

prova själva!