HEJSAN !
ALLT i ETT, kan man säga om det här Grekiska brödet
som fylls med ost och oliver .
Gott till te, öl eller annan dryck .
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 liter vatten, 37 grader
50 g jäst
3 tsk salt
1 dl olivolja
2 ägg
16 - 17 dl vetemjöl
FYLLNING :
ca 20 oliver med Pimiento
mjukost
PENSLING : 1 uppvispat ägg
SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA sönder jästen i en degbunke, slå på lite
av det ljumma degspadet och rör om .
SLÅ på resten av degspadet, rör ner olja, salt, ägg
och det mesta av mjölet .
Arbeta degen blank och smidig .
Låt den jäsa till till dubbel storlek .
SLÅ upp degen på lätt mjölat bakbord .
Knåda den blank och med resten av mjölet.
DELA DEGEN i 2 lika stora delar, kavla ut
varje del till en avlång kaka .
Klicka på ost och lägg ca 10 oliver på varje deg-
kaka, rulla ihop och forma till en krans .
LÄGG kransarna på bakpappersklädd plåt för att
jäsa, pensla sedan med uppvispat ägg .
GRÄDDA i 225 graders ugn 30 - 35 minuter.
BRÖDEN går utmärkt att frysa och värma upp i ugnen .
HOPPAS NI GILLAR BRÖDET ! mm...!
LYCKA TILL !