måndag 28 december 2020

NYÅRET 20-21 , KOKOSTOPPAD ANANASPAJ 4 - 6 PORT.




                                       HEJSAN !

FRÄSCH  MIX  AV  ANANAS,  MANGO  OCH  KOKOS ,
mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl
1 1/2  dl kokosflingor
1 dl strösocker
150 g  kallt  smör / margarin
FYLLNING :
3/4  färsk  ananas
ca  250  g  tärnad  mango ,
gärna fryst
ca 1/2 tsk pressad  citronsaft
GARNERING
Passionsfrukt och Physalis
UGN  200  GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA mjöl, kokos  och strösocker .
Tillsätt  tärnat  smör .
Blanda  snabbt  samman  allt  till  en  smulig deg .
FYLLNING :
SKALA, ta bort mittendelen  och tärna  ananasen .
Lägg  ananas och  mango i en smord  ugnsform .
Droppa över lite  pressad  citronsaft .
Strö  på  smuldegen .
GRÄDDA  pajen  mitt  i  ugnen ,  20 -25  min.
GARNERA  med  passionsfrukt (dela /2 halvor)
och physalis .

GOTT NYTT ÅR  !

NYÅRET - 20-21, TACOPAJ MED KRYDDIG LINSRÖRA , 4 - 6 PORT.




                                                   HEJSAN !

- Undrar  vad  ska  vi  äta  ikväll,   Det   är ju  NYÅRSAFTON ?
Undran kom från sönerna,  - Vi ska äta TACOPAJ sa  jag
på  mammas  vis  skoja inte ,  det är  NYÅRSAFTON !!
Ni  kan tro  att  alla  blev  glada det var jättejätte gott !
och  alla  blev nöjda både STORA och små !

Istället  för  vanlig pajdeg  använder  vi  tortillabröd 
som varvas med den goda röran .

HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1-2  msk rapsolja
1 påse tacokrydda
400 g krossade tomater
3  dl vatten
3  dl röda linser, okokta
1 tsk salt
2 dl CREME FRAICHE
4 - 5 stora tortillabröd
200 g riven ost 
AVOKADORÖRA :
1 tomat
2 mogna avokador
1 liten röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronsaft
2  msk olivolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar 
1 - 2 msk hackad koriander
GARNERING 
majschips
1/2 röd paprika, hackad
1/2 grön paprika , hackad
1/2 röd chili, skivad
SERVERING
majschips,  ca 340 g majskorn
UGN  200  GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA lök, vitlök och paprika .
Fräs i  olja  tillsammans  med  tacokrydda ca 3 min.
TILLSÄTT krossade tomater, vatten och linser .
Häll i saltet och låt koka upp .
Låt koka tills  linserna är mjuka  10-12 min .
RÖR ner CREME FRAICHE och ta stekpannan från värmen .
VARVA  tortillabröd  och  linsröra i en ugnsfast form 
ca  24 cm i diameter .
Översta  lagret  ska  vara tortillabröd  .
Lägg  ett  lager  riven ost på toppen  och
GRATINERA   mitt i ugnen  25 - 30 minuter .
AVOKADORÖRA  :
HALVERA,  kärna ur och tärna tomaten  fint.
Dela  , kärna ur och tärna avokadorna  fint .
Hacka  chili och vitlök .
BLANDA  tomat , avokado , chili och vitlök
i en skål .
Häll i citronsaft , olja,  salt och svartpeppar.
Blanda i koriander  efter  smak .
GARNERING :
LÄGG majschips  längs  kanten på formen .
TOPPA  med  paprika och chili .

SERVERA  med chips, avokadoröra och  majs .


GOTT  NYTT  ÅR !