HEJSAN !
- Undrar vad ska vi äta ikväll, Det är ju NYÅRSAFTON ?
Undran kom från sönerna, - Vi ska äta TACOPAJ sa jag
på mammas vis skoja inte , det är NYÅRSAFTON !!
Ni kan tro att alla blev glada det var jättejätte gott !
och alla blev nöjda både STORA och små !
Istället för vanlig pajdeg använder vi tortillabröd
som varvas med den goda röran .
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1-2 msk rapsolja
1 påse tacokrydda
400 g krossade tomater
3 dl vatten
3 dl röda linser, okokta
1 tsk salt
2 dl CREME FRAICHE
4 - 5 stora tortillabröd
200 g riven ost
AVOKADORÖRA :
1 tomat
2 mogna avokador
1 liten röd chili
1 vitlöksklyfta
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk olivolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1 - 2 msk hackad koriander
GARNERING
majschips
1/2 röd paprika, hackad
1/2 grön paprika , hackad
1/2 röd chili, skivad
SERVERING
majschips, ca 340 g majskorn
UGN 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA lök, vitlök och paprika .
Fräs i olja tillsammans med tacokrydda ca 3 min.
TILLSÄTT krossade tomater, vatten och linser .
Häll i saltet och låt koka upp .
Låt koka tills linserna är mjuka 10-12 min .
RÖR ner CREME FRAICHE och ta stekpannan från värmen .
VARVA tortillabröd och linsröra i en ugnsfast form
ca 24 cm i diameter .
Översta lagret ska vara tortillabröd .
Lägg ett lager riven ost på toppen och
GRATINERA mitt i ugnen 25 - 30 minuter .
AVOKADORÖRA :
HALVERA, kärna ur och tärna tomaten fint.
Dela , kärna ur och tärna avokadorna fint .
Hacka chili och vitlök .
BLANDA tomat , avokado , chili och vitlök
i en skål .
Häll i citronsaft , olja, salt och svartpeppar.
Blanda i koriander efter smak .
GARNERING :
LÄGG majschips längs kanten på formen .
TOPPA med paprika och chili .
SERVERA med chips, avokadoröra och majs .
GOTT NYTT ÅR !