måndag 30 januari 2017
VINTERKAKA CA 40 ST .
HEJSAN !
Det här är en spännande konfektkaka med smak av vallmofrön,
mandel och apelsin ,
Njut den i små bitar, den är mäktig och underbart god.
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g smör/margarin,
rumsvarmt sådant,
4 ½ dl strösocker,
3 ägg ,
3 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver,
1 citron , saft och skal
2 ½ dl blå vallmofrön ,
3 msk apelsinmarmelad ,
FYLLNING :
150 g smör/margarin,
2 dl socker,
1 dl Marsanpulver,
2 dl skållad mandel
GLASYR :
saft och skal från ½ lime
ca 3/4 dl florsocker ,
DEKORATION:
2- 3 Lime.
UGN: 175 grader.
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA matfett och socker poröst.
Vispa ner ett ägg i taget .
BLANDA vetemjölet med bakpulvret och rör ner det
i smeten tillsammans med skal och saft från citronen,
1 dl vallmofrön och apelsinmarmeladen .
FYLLNING :
SMÄLT matfettet .
Blanda i socker, marsanpulver och mandel .
SMÖRJ en liten långpanna , ca 25x 35 cm .
Strö ½ dl blå vallmofrön på ytan .
Bred ut hälften av smeten .
Klicka ut fyllningen och bred på resterande smet.
Strö över 1 dl blå vallmofrön.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen ca 35 min.
Låt kakan kallna innan den skärs i bitar .
GLASYR : RÖR ihop glasyren och spritsa den på
rutorna.
DEKORERA : Med 1/4 lime-skiva på varje ruta.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)