måndag 30 januari 2017

VINTERKAKA CA 40 ST .



           HEJSAN !

Det här är en spännande konfektkaka med smak av  vallmofrön,
mandel  och  apelsin ,
Njut  den  i  små  bitar, den är mäktig och underbart god.

HÄR ÄR RECEPTET :
250 g smör/margarin,
rumsvarmt sådant,
4 ½ dl strösocker,
3 ägg ,
3 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver,
1 citron ,  saft och skal
2 ½ dl blå  vallmofrön ,
3 msk apelsinmarmelad ,

FYLLNING :
150 g smör/margarin,
2 dl socker,
1 dl Marsanpulver,
2 dl skållad  mandel

GLASYR :
saft och skal från ½ lime
ca 3/4 dl florsocker ,

DEKORATION:
2- 3 Lime.

UGN: 175 grader.

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA  matfett  och  socker poröst.
Vispa ner ett ägg i taget .
BLANDA  vetemjölet med bakpulvret och rör ner det
i smeten tillsammans  med skal och saft från citronen,
1 dl vallmofrön och  apelsinmarmeladen .
FYLLNING :
SMÄLT  matfettet .
Blanda  i  socker, marsanpulver  och mandel .
SMÖRJ en liten långpanna , ca 25x 35 cm .
Strö ½ dl blå vallmofrön på ytan .
Bred ut hälften av smeten .
Klicka ut fyllningen  och  bred  på resterande smet.
Strö över 1 dl blå vallmofrön.

GRÄDDA  i nedre  delen av ugnen ca 35 min.
Låt kakan kallna innan den skärs i bitar .

GLASYR :  RÖR ihop glasyren och spritsa den på
rutorna.
DEKORERA :  Med 1/4  lime-skiva på varje ruta.

LYCKA TILL !