måndag 31 augusti 2020
PERSIKO- SMOOTHIE MED HALLONVIRVEL, 2 GLAS.
HEJSAN !
mmm...!
HÄR ÄR RECEPTET :
2 Persika -halvor på burk
3 dl naturell yoghurt
1 dl hallonsylt
citronmeliss eller mynta
SÅ HÄR GÖR DU :
MIXA persika halvorna med 2 dl av yoghurten .
Blanda hallonsylten med resterande yoghurt.
FÖRDELA persika - SMOOTHIEN i två glas.
Häll hallon - SMOOTHIEN mitt i glasen och rör
ett varv med en sked .
DEKORERA med citronmeliss eller mynta .
HOPPAS ATT DET SMAKAR !
TOFU- LÄCKERT , 4 PORT.
HEJSAN !
Vad sägs om det här ?
Testa tofu - en kalorisnål
asiatisk SOJABÖNSPASTA.
Njut den med läcker kantarell-
risotto .
Ibland vill jag äta lite smalmat
då gör jag den här,,, mmm..!
HÄR ÄR RECEPTET :
RISOTTO :
2 dl torkade trattkantareller eller vanliga gula
1 gul lök
3 dl AVORIORIS
olivolja
6 dl grönsaksbuljong
salt, peppar
1 dl riven eller hyvlad parmesanost
400 g marinerad tofu
olivolja till stekning
salt, peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
BLÖTLÄGG kantarellerna i hett vatten 10 min.
Låt dem rinna av .
Skala och finhacka löken .
FRÄS lök, svamp och ris i olja några min.
Tillsätt buljongen och rör om .
Sjud under lock i 30-40 min tills riset mjuknat
och vätskan kokat bort .
Krydda och rör ner osten .
SKÄR tofun i bitar och stek någon minut på var
sida tills bitarna fått fin färg .
Krydda och Servera med risotton .
SMAKLIG MÅLTID !
och LYCKA TILL !
HÖST- KAKA MED ÄPPLEN. 10 - 12 BITAR. vispgrädde eller vaniljkräm ?
HEJSAN !
NJUT av alla höstens frukter och passa på
att baka en god äppelkaka .
Himla go' !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 syrliga äpplen
100 g smör/margarin
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
FYLLNING :
2 dl vispgrädde eller vaniljkräm
1/2 tsk finstött kardemumma
UGN 175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÖRJ och bröa en form, ca 24 cm i diameter .
Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor .
SMÄLT smöret och låt det svalna .
ANVÄND visptillsatsen .
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt .
BLANDA vetemjöl och bakpulver.
Tillsätt mjöl - blandningen och kör på låg hastighet
så att mjölet blandas med äggsmeten .
Häll det avsvalnade smöret genom tuben medan
maskinen går på låg hastighet .
HÄLL smeten i formen .
Tryck ner äppelklyftorna i kakan .
GRÄDDA den på nedersta falsen i 35 - 40 minuter.
STÄLL ÄGGKLOCKAN .
LÅT kakan svalna .
Dela den i två bottnar .
Vispa grädde och kardemumma.
BRED ut grädden mellan bottnarna .
Eller vaniljkrämen .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)