HEJSAN !
mm... himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
700 - 800 g benfri karre'
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
1 msk torkade blandade örter
1 msk ketjap manis
1 vitlöksklyfta
RUCOLA - BULGUR
2 dl bulgur
70 g rucolasallad
50 g parmesanost
1/2 citron
2 msk olivolja
salt och peppar
250 g cocktailtomater
TILLBEHÖR :
70 g rucolasallad och citronskivor
SÅ HÄR GÖR DU :
1) SÄTT ugnen på 200 grader .
Lägg kotletten på en ugnsfast plåt
och salta och peppra .
2) BLANDA olivolja, blandade örter
och ketjap manis.
Skala och finhacka vitlöksklyftan och
blanda ner .
Gnid in örtblandningen i köttet och
ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 40 min.
3) KOKA bulgur enligt anvisning på
förpackningen .
Mixa rucola med parmesanosten och vänd
ner i bulgurn .
Riv skalet från citronen och pressa i saften.
4) TILLSÄTT olivolja och smaka av med
salt och peppar.
Skölj och dela cocktailtomaterna och vänd
ner dem i salladen .
5) SERVERA fläskkarren i skivor, tillsammans
med ruccolasallad och dekorera med en citronskiva.
HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID !
LYCKA TILL !