fredag 18 augusti 2023

OMELETT MED SALAMI OCH OST . 1 PORT .(lunch) . mm...!

 


HEJSAN !


HÄR ÄR RECEPTET :

2 ägg

1 msk  vatten 

salt och peppar

1 msk smör

1/2 dl riven ost

4 skivor salami

1 - 2 salladsblad


SÅ HÄR GÖR DU :

1) RÖR ihop ägg med vatten, salt och peppar .

Hetta upp en stekpanna med smör och häll i 

äggsmeten .

2)  LÅT omeletten stelna och strö över osten .

Vik omeletten två gånger och fyll omeletten

med salamiskivor .

3)  DEKORERA med salladsblad och servera

direkt .

SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !


MIN , UNDERBART GODA , AVOKADOSALLAD MED MANGO OCH KRÄFTSTJÄRTAR , 4 PORT.(lunch)

 

                     HEJSAN !


SMAKA PÅ DEN HÄR DÅ !  mm...!


HÄR ÄR RECEPTET :

4 stora Romansalladsblad 

4 stora avokado

1 färsk mango

1 kruka färsk mynta

1 lime

1 msk olivolja

salt och svartpeppar

300 g kräftstjärtar


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  SKÄR  salladen och lägg i en skål .

Dela avokado och mango på hälften 

och kärna ur dem .

2)  SKÄR bort skalet på frukterna och 

dela dem i skivor .

Blanda med  salladen. Hacka myntan 

och riv limeskalet fint .

3)  BLANDA ner salladen och häll på

olja och limesaft .

Strö på salt och peppar .

4)  BLANDA ner kräftstjärtar och servera .


HOPPAS DET SMAKAR !

LYCKA TILL !

MIN GODA LUNCH , FETASALLAD MED GRÖN SPARRIS OCH SOJABÖNOR , 4 PORT .

  

                     HEJSAN  !


mm... SÅ HIMLA  GOTT !   NJUTER AV VARJE TUGGA !


HÄR ÄR RECEPTET  :

2 knippen grön sparris

2 dl frysta sojabönor

10 g blandad sallad

250 g fetaost 

1/2 rödlök

50 g pistagenötter

Clementin

Olivolja & balsamvinäger


SÅ HÄR GÖR DU :

1)  KOKA upp vatten i en kastrull med lite salt .

Lägg i sparrisen och låt koka i ca 5 minuter eller

tills den är färdig , känn med en gaffel .

Skölj sojabönorna i ett durkslag med kallt vatten 

för att snabb tina dem .

2)  FÖRDELA sallad i fyra djupa tallrikar och lägg 

på sparris och sojabönor .

Skär fetaosten i mindre bitar och fördela på salladen .

Finhacka rödlök och strö över salladen .

Grovhacka paranötter och pistagenötter och toppa

salladen med paranötter och pistagenötter .

Skär klementinen i skivor och dekorera med .

3)  SERVERA salladen med en god olivolja och

en fin balsamvinäger .


SÅ HIMLA GOTT !  SMAKLIG MÅLTID !

MIN HELSTEKTA FLÄSKKARRE' MED RUCOLABULGUR, 4 PORT . (middag / lunchlåda )

 


                  HEJSAN  !

mm... himla gott !


HÄR ÄR RECEPTET :
700 - 800 g  benfri  karre'

salt och svartpeppar

1 msk olivolja

1 msk torkade blandade örter

1 msk ketjap manis

1 vitlöksklyfta

RUCOLA - BULGUR

2 dl bulgur

70 g rucolasallad

50 g parmesanost

1/2 citron 

2 msk olivolja

salt och peppar

250 g cocktailtomater

TILLBEHÖR :
70 g rucolasallad och citronskivor


SÅ HÄR GÖR DU :
1)  SÄTT ugnen på 200 grader .

Lägg  kotletten på en ugnsfast plåt 

och salta och peppra .

2)  BLANDA olivolja, blandade örter

och ketjap manis.

Skala och finhacka vitlöksklyftan och

blanda ner .

Gnid in örtblandningen i köttet och 

ugnsbaka i mitten av ugnen i ca 40 min.

3)  KOKA bulgur enligt anvisning på

förpackningen .

Mixa rucola med parmesanosten och vänd 

ner i bulgurn .

Riv skalet från citronen och pressa i saften.

4)  TILLSÄTT olivolja och smaka av med

salt och peppar.

Skölj och dela cocktailtomaterna och vänd 

ner dem i salladen .

5)  SERVERA  fläskkarren i skivor, tillsammans

med ruccolasallad och dekorera med en citronskiva.


HOPPAS PÅ SMAKLIG MÅLTID !

LYCKA TILL !