måndag 10 juli 2017

NEAPOLITANSK SÅS 4 PORT.



                HEJSAN !

DENNA VAR INTE DUM ALLS, SOM JAG BLEV BJUDEN PÅ !
SMAKA DU  OCKSÅ !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök,
1 morot,
2 palsternackor,
½ liten  rotselleri,
1 vitlök,
½ dl tomatpure,
1 burk krossade  tomater,
1 msk basilika,
svartpeppar,
1 tsk salt,
½ dl olja  eller  3  msk  margarin,
½ - 1 dl riven ost,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  och  hacka  löken  och  vitlöken .  Skala  och  skär
rotsakerna  i  mycket  små  tärningar .  Fräs  grönsakerna
försiktigt  i  oljan  eller  margarinet .  Tillsätt  tomater  och
tomatpure  samt  kryddorna .
Koka  såsen  8- 10 minuter.

SERVERA  såsen till pasta och strö över den rivna osten.

LYCKA  TILL !

SPARRIS- & OSTPAJ 4-6 PORT.



                HEJSAN !

PRIMÖRPAJ  för finsmakare .
Värm den eventuellt lite inför
serveringen om Du har gräddat
pajen i förväg.

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG:
3 dl kärnvetemjöl,
100 g smör/margarin,
2- 3 msk kallt vatten,

FYLLNING :
250 g  grön sparris,
2 dl riven lagrad ost,

ÄGGSTANNING :
3 ägg,
3 dl grädde,
1 tsk salt,
1 krm vitpeppar,

GARNERING :
sparrisknoppar ,

UGN :175 GRADER .

SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA  samman  ingredienserna  till  pajdegen
i  en  matberedare  eller  för  hand.
Kavla  eller  tryck  ut  degen  i  en  pajform  med
löstagbar  kant,  ca  24  cm i diameter.
Nagga  degen  och  låt  stå  kallt  ca 20  min.
ANSA  och  skär  sparrisen  i  cm- stora  bitar  men
behåll  delen  med  knoppen  lite  större .
Lägg  sparrisen  i  kokande,  saltat  vatten  och 
KOKA 1 MINUT.  Låt  rinna  av  ordentligt.
FÖRGRÄDDA  pajskalet  ca  10  minuter.
Vispa  samman  ingredienserna  till  äggstanningen.
FÖRDELA  osten  i  pajskalet  och  sparrisbitarna
ovanpå,  spara  knopparna  till  garnering.
Häll  över  äggstanningen  .
Grädda  mitt  i  ugnen  ca  35  minuter.
GARNERA  pajen  med  sparrisknopparna .

LYCKA  TILL !

mmm....himla  gott !