måndag 10 juli 2017
NEAPOLITANSK SÅS 4 PORT.
HEJSAN !
DENNA VAR INTE DUM ALLS, SOM JAG BLEV BJUDEN PÅ !
SMAKA DU OCKSÅ !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök,
1 morot,
2 palsternackor,
½ liten rotselleri,
1 vitlök,
½ dl tomatpure,
1 burk krossade tomater,
1 msk basilika,
svartpeppar,
1 tsk salt,
½ dl olja eller 3 msk margarin,
½ - 1 dl riven ost,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka löken och vitlöken . Skala och skär
rotsakerna i mycket små tärningar . Fräs grönsakerna
försiktigt i oljan eller margarinet . Tillsätt tomater och
tomatpure samt kryddorna .
Koka såsen 8- 10 minuter.
SERVERA såsen till pasta och strö över den rivna osten.
LYCKA TILL !
SPARRIS- & OSTPAJ 4-6 PORT.
HEJSAN !
PRIMÖRPAJ för finsmakare .
Värm den eventuellt lite inför
serveringen om Du har gräddat
pajen i förväg.
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG:
3 dl kärnvetemjöl,
100 g smör/margarin,
2- 3 msk kallt vatten,
FYLLNING :
250 g grön sparris,
2 dl riven lagrad ost,
ÄGGSTANNING :
3 ägg,
3 dl grädde,
1 tsk salt,
1 krm vitpeppar,
GARNERING :
sparrisknoppar ,
UGN :175 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA samman ingredienserna till pajdegen
i en matberedare eller för hand.
Kavla eller tryck ut degen i en pajform med
löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Nagga degen och låt stå kallt ca 20 min.
ANSA och skär sparrisen i cm- stora bitar men
behåll delen med knoppen lite större .
Lägg sparrisen i kokande, saltat vatten och
KOKA 1 MINUT. Låt rinna av ordentligt.
FÖRGRÄDDA pajskalet ca 10 minuter.
Vispa samman ingredienserna till äggstanningen.
FÖRDELA osten i pajskalet och sparrisbitarna
ovanpå, spara knopparna till garnering.
Häll över äggstanningen .
Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter.
GARNERA pajen med sparrisknopparna .
LYCKA TILL !
mmm....himla gott !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)