söndag 10 november 2013

POTATISGRATÄNG MED ÄPPLE OCH KOKOSMJÖLK 5 PERSONER.

Å ,  det här var gott kan DU tro .
Jag gjorde receptet från en kokbok  som heter MANNA
en medveten kokbok.
Du måste smaka ...

1 kg potatis
2 äpplen
2 små gula lökar eller 1 stor
1 dl krämig kokosmjölk
2 dl grädde
havssalt och peppar

SKALA och skiva potatis , äpplen och lök tunt.
Varva allt i en smord , ugnsfast form.
Salta och peppra mellan lagren .
Blanda samman grädde och kokosmjölk.
HÄLL det över grönsakerna  och ställ in i ugnen .
GRÄDDA ca 1 timma i 175 grader.

Hoppas att Ni tycker den är lika god som jag.

LYCKA TILL!

FÄRGSTARK TORSKFILE' 4 PORT.

Smaka på detta !

300 g TORSKFILE' i portionsbitar
1/4 röd paprika tärnad
1/4 grön paprika tärnad
1 tomat
3 msk hackad bladpersilja
1 tsk finhackad chili
2 msk kallpressad olivolja
1/2 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1/2 dl riven parmesanost
200 g broccoli
UGN: 90 GRADER .

Så här gör DU:
LÄGG torsken i en ugnssäker form .
Skålla och skala tomaten .
Tärna den.
Blanda paprika , tomat , 2 msk persilja,
chili , olja och vinäger .
Pressa i vitlök.
Smaka av med salt och peppar .
Lägg röran på fisken.
Strö över ost .
Tillaga mitt i ugnen ca 30 min .
Strö över resten av persiljan .
DELA broccolin i buketter .
Koka dem några minuter i lättsaltat vatten.

VARSÅ GODA !

RÅRISBIFFAR MED OST 4 PERSONER.

Hej igen !

Det här måste NI smaka , det har jag själv
blivit bjuden på, JÄTTEGOTT .
Ha gärna Kassler eller någon stark korv till .

5 dl kokt råris
4 dl riven lagrad ost
2 ägg
1 msk vetemjöl
1 tsk citronsaft
0,5 tsk cayennepeppar
1 tsk salt - gärna Havssalt
svartpeppar
BLANDA alla ingredienser till en smet.
Forma till biffar och stek i en stekpanna
på medelvärme .
Biffarna ska bli gyllenbruna.

SERVERA med gröna blad och tomater.

HOPPAS ATT DET SMAKAR !