lördag 21 september 2013

LAXFRITATA 8-10 PERSONER.

Detta är smarrigt !!

9 ägg
3 msk vispgrädde
salt å vitpeppar

FYLLNING:
1/ 2 finhackad purjolök
smör till stekning
300 g färskrökt lax i små tärningar
1/2 dl hackad dill
GARNERING:
tunna citronskivor
dill eller basilika

Så här gör DU:
VISPA samman ägg och grädde.
Krydda med salt och peppar.
FRÄS purjolöken mjuk i smör.
Ta pannan från värmen och rör ner
laxen och dillen.
HÄLL i äggblandningen och rör om
försiktigt med en trägaffel .
Skaka pannan försiktigt och stick med
en gaffel längs kanterna , så att äggblandningen
kommer under fyllningen.
SÄNK till låg värme och stek ca 10 min. tills
äggen precis har stelnat .
Låt svalna något .
LOSSA FRITATAN.
Stjälp upp och skär i bitar .
GARNERA : med citronskivor
och kryddgrönt.

LYCKA TILL !