lördag 11 februari 2017

SMÖRGÅSBÖNRÖRA .



             HEJSAN !

  Har Ni smakat på detta någon gång ?
 Så  himla gott, - mycket godare än ost !

 HÄR ÄR RECEPTET :

HÄLL av en burk stora, vita bönor,
skölj och låt rinna av .
Mixa med en skalad, riven vitlöksklyfta,
2 msk hackad fryst eller färsk gräslök.
½ kruka basilika, 3 msk vatten och
2 msk olivolja.
SMAKA  av med salt och peppar.
På en skiva Danskt Rågbröd ....mmm !

Hoppas att det smakar .

LYCKA TILL !

HEMMAGJORDA TRYFFLAR . 8 ST.



        HEJSAN  !

Det  här  är  en  perfekt  dessert :
Hemmagjord  tryffel  och  en  kopp  kaffe... mmm.

HÄR  ÄR  RECEPTET :
75 g choklad , 70 %
4 msk vispgrädde,
½ tsk malen kardemumma,
½ tsk flytande honung,
½ msk smör/margarin,
50 g mjölkchoklad ,
1 tsk neutral olja,
½ tsk  hela kardemummakärnor,
lite havssalt,

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA  den mörka chokladen.
Koka upp grädden hastigt och häll den över chokladen.
Rör tills alltsammans är smält.
TILLSÄTT kardemumman, honungen och smöret
och rör till en slät smet.
LÅT stå kallt i 2 timmar.
När chokladsmeten har stelnat ,  rulla 8 jämnstora
tryfflar, (med hjälp av en dessert-sked) ställ kallt.
SMÄLT  mjölkchokladen och tillsätt oljan,
doppa sedan tryfflarna eller pensla dem med chokladen.
MAL kardemummakärnorna och strö dem och lite
havssalt på varje tryffel, låt stå kallt tills de ska serveras.

LYCKA  TILL !