onsdag 23 juli 2008

BACONPAJ SOM RÄCKER TILL MÅNGA. 10 PORT ELLER 20 BITAR

Hej mina vänner!
Nu är jag här igen,men det kan bli lite
långt mellan varven.Så är det på sommar´n.

Men nu kör Vi!
Gör gärna pajen en dag i förväg.
den blir godare om den får stå till sig ett tag.

6 dl vetemjöl
225 g smör
4 msk kallt vatten
FYLLNING:
2 rödlökar
2 paket bacontärningar
2 msk smör
3 paprikor i olika färger
1/2 dl finhackad persilja
ÄGGSTANNING:
6 ägg
6 dl mjölk
200 g riven mozzarellaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
GARNERING:
kryddgrönt
UGN:225 grader

Så här gör Du :
Pajdeg:
lägg smör och mjöl i en skål,
gärna en matberedare.
Hacka samman till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till
en degboll.
Svep in degen i plastfilm och
låt vila svalt i 20 min.
Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.
Nagga och förgrädda pajskalet i 10 min.
FYLLNING:Skala och skiva lökarna.
Fräs lök och bacon i smör.
Fördela lök och bacon i det förgräddade
pajskalet,strö över finhackad persilja.
Lägg paprikaringarna i rader.

ÄGGSTANNING:
Vispa samman ingredienserna till
äggstanningen och häll den över fyllningen.
Grädda pajen mitt i ugnen 30-35 min
tills den är gyllene och fyllningen har stelnat.
Garnera med kryddgrönt.
Nu var det klart!

Om Du har gjort pajen i förväg
så kan Du bara värma den i ugnen
före serveringen ca 20-30 min.
gärna med folie över.

Ha en trevlig kväll. såå gott.