Hej mina vänner!
Nu är jag här igen,men det kan bli lite
långt mellan varven.Så är det på sommar´n.
Men nu kör Vi!
Gör gärna pajen en dag i förväg.
den blir godare om den får stå till sig ett tag.
6 dl vetemjöl
225 g smör
4 msk kallt vatten
FYLLNING:
2 rödlökar
2 paket bacontärningar
2 msk smör
3 paprikor i olika färger
1/2 dl finhackad persilja
ÄGGSTANNING:
6 ägg
6 dl mjölk
200 g riven mozzarellaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
GARNERING:
kryddgrönt
UGN:225 grader
Så här gör Du :
Pajdeg:
lägg smör och mjöl i en skål,
gärna en matberedare.
Hacka samman till en smulig massa.
Tillsätt vatten och arbeta ihop till
en degboll.
Svep in degen i plastfilm och
låt vila svalt i 20 min.
Kavla eller tryck ut degen i en långpanna.
Nagga och förgrädda pajskalet i 10 min.
FYLLNING:Skala och skiva lökarna.
Fräs lök och bacon i smör.
Fördela lök och bacon i det förgräddade
pajskalet,strö över finhackad persilja.
Lägg paprikaringarna i rader.
ÄGGSTANNING:
Vispa samman ingredienserna till
äggstanningen och häll den över fyllningen.
Grädda pajen mitt i ugnen 30-35 min
tills den är gyllene och fyllningen har stelnat.
Garnera med kryddgrönt.
Nu var det klart!
Om Du har gjort pajen i förväg
så kan Du bara värma den i ugnen
före serveringen ca 20-30 min.
gärna med folie över.
Ha en trevlig kväll. såå gott.
onsdag 23 juli 2008
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)