måndag 5 maj 2008

TOBIAS, Scones. 4pers

50 g smör
4 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 dl mjölk eller yoghurt
0,5 tsk socker

Så här gör Du: Sätt ugnen 175 grader.
Ställ fram smöret en stund innan
Du ska börja , så det blir rumsvarmt.

Rör ihop alla ingredienserna.

Klicka ut till 4 stora högar på smord plåt.
Platta till med mjölad hand
sporra ut i fyrkanter.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Ha bara smör på eller en god marmelad .

dessa är mumsigt goda enl.Tobias (sonen)

Gott mellanmål 1 person.

1,5 dl grapefruktjuice
1/2 dl guavajuice eller
annan exotisk fruktjuice
25 g osaltade cashewnötter

Blanda juicerna och ät
cashewnötterna till.

jättegott.

Citronskum med bär . 6 port

Det här måste Du smaka!

3 ägg
0 ,5 dl socker
finrivet skal av 2 citroner
200 g Philadelphia extra light 5%fett.
200 g bär, färska eller frysta .

Gör så här:
Dela äggulor och vitor.
Vispa gulorna pösiga med 1/2 dl socker.
Vispa ner citronskal och philadelphia light.
Vispa kraftigt och ställ krämen kallt tills vidare.
Vispa vitorna till hårt skum(så hårt att Du kan vända bunken upponer )
och vänd ner detta i blandningen.
Fördela citronskummet i portionsglas
och ställ dem kallt i 1-2 timmar.
Garnera med bär.

ruskigt gott.

Fryst cheesecake med hallon 6 port.

mmm, så gott .

150 g osötad mysli eller
8 digestivekex med grahamsmjöl
3 msk hemesetas lättströ
1/2 dl flytande margarin
200 g frysta hallon
300 g mager kesella
2 ägg
några blad färsk citronmeliss

Gör så här :
Börja med bottnen.
Lägg myslin eller kexen i en mixer
eller matberedare och kör till smulor.
Söta med 1,5 msk lättströ och
fukta med flytande margarin.
Lägg smulmassan i en form
med löstagbar botten (20-22 cm i diam.)
Och tryck ut till ett jämnt lager
med fingertopparna.
Ställ in i kylen medan Du förbereder det övriga.
Häll hallonen i mixern och kör ett par varv.
Lägg i kesella,äggulor,1,5 msk lättströ
och starta maskinen igen.
Låt rotera till en rosa massa.
Vispa de två äggvitorna till ett fast skum
och blanda samman.
Bred ostmassan ovanpå smulbottnen
och täck över formen med folie.
Ställ in i frysen och frys in.
Låt stå i rumstemperatur ca 30 min.
före serveringen.
Garnera med bär och blad av citronmeliss.

Ljuvligt gott ,prova Du också!