måndag 29 april 2013

ÄPPELSOPPA 4 PORT.

mmm....Så friskt å gott, som efterrätt på maten .

4 stora äpplen
vatten
1 kanelstång
2 tsk riven färsk ingefära
ev fruktsocker
1 dl keso
1/2 dl flagad mandel

Så här gör DU:
SKAL och tärna äpplena, koka dem mjuka
i lite vatten tillsammans med kanelstången.
Mixa till slätt mos, späd ev med mer vatten
för lagom konsistens.
VÄRM soppan inför serveringen
rör i ingefära .
Smaka av ev med lite fruktsocker.
SERVERA i skålar med en klick keso
och flagad mandel.

Riktigt gott!
LYCKA TILL!

BIFF med wokgrönsaker & ris. 4 port.

Här går det undan kan Du tro !
30 minuter för en middag!

500 g strimlat nötkött
2 msk matolja
1 paket wokgrönsaker
ca 450 g
1 1/2-2 dl woksås
SERVERING:
cashewnötter
kokt jasminris

Så här gör DU:
BRYN biffstrimlorna i lite olja
i en het stek -eller wokpanna.
LÄGG köttet åt sidan och stek
grönsakerna.
Blanda allt i pannan tillsammans
med woksåsen.
SERVERA med ris och cashewnötter.

Så gott med jasminris tycker jag,
men DU kan ta vad DU gillar för ris.
Woksåsen köptes färdig på burk.
Mrs Chengs.

Hoppas att det smakar!
LYCKA TILL!

PARMESAN RUTOR 24 st.

Å, så himla goda, dessa måste DU göra.

30 g jäst
5 dl vatten
2 tsk finstött oregano
2 msk honung
50 g riven parmesan-ost
1 tsk salt
12-13 dl vetemjöl.

Så här gör DU:
SMULA jästen i en bunke.
Värm vattnet till 37 grader
och häll det över jästen.
Rör om.
TILLSÄTT övriga ingredienser
och det mesta av mjölet.
Arbeta degen väl och låt jäsa 30 min.
TA upp degen på bakbordet och
arbeta in resten av mjölet.
BRED ut degen i en långpanna,
ca 30x40 cm ,med bakpapper.
Låt jäsa ytterligare ca 30 min.
GRÄDDA i ca 15 min,
Låt brödet svalna något,skär
det sedan i rutor.

Vetemjöl!?
nåja, någon gång går det väl!
Annars kan Du tillsätta 2-3 dl grahamsmjöl.
Bättre? nä', inte lika gott !

LYCKA TILL!