söndag 14 maj 2017
ENKEL FISKGRATÄNG , 4 PERS.
HEJSAN !
DEN HÄR ÄR SNABB OCH KÄCK !
MED BLOMKÅLSMOS ISTÄLLET FÖR
POTATISMOS, mmm.... !
HÄR ÄR RECEPTET :
LÄGG 500 g TORSKFILE i en smord form.
Krydda med salt och citronpeppar .
Sätt in i ugnen 200 grader ca 15 min.
RÖR ihop 2 påsar pulver - HOLLANDIESÅS,
enligt förpackningen, värm den och blanda i
2 msk finhackad dill.
HÄLL såsen över fisken och gratinera ytterligare
ca 5 min.
SERVERA med pressad potatis eller blomkålsmos.
LYCKA TILL !
OMELETT MED MORTADELLA 1 PORT.
HEJSAN !
DEN HÄR OMELETTEN HAR JAG TILL
LUNCH ELLER KVÄLLSRÄTT.
SÅ HIMLA GOD, - PROVA DU OCKSÅ !
HÄR ÄR RECEPTET :
2 ägg ,
2 msk vatten ,
salt och vitpeppar,
1 msk smör/margarin,
1 dl riven Västerbottenost ,
2- 3 skivor Mortadella ,
2 dl färsk bladspenat,
2 msk pistagenötter ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KNÄCK äggen i en skål och blanda med vatten,
salt, och peppar .
Hetta upp en stekpanna med smör och häll i blandningen.
LÅT STEKA på medelvärme några minuter.
Lägg på osten och fördela mortadellan över.
Lägg på bladspenat och toppa med pistagenötterna.
KLART , LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)