söndag 14 maj 2017

ENKEL FISKGRATÄNG , 4 PERS.



                   HEJSAN !

DEN  HÄR  ÄR  SNABB  OCH  KÄCK !
MED  BLOMKÅLSMOS  ISTÄLLET  FÖR
POTATISMOS,  mmm.... !

HÄR  ÄR  RECEPTET  :

LÄGG 500 g  TORSKFILE  i  en  smord  form.
Krydda  med  salt  och  citronpeppar .
Sätt  in  i  ugnen  200 grader  ca 15  min.
RÖR  ihop  2  påsar  pulver - HOLLANDIESÅS,
enligt  förpackningen,  värm  den  och  blanda i
2 msk  finhackad  dill.
HÄLL  såsen  över  fisken  och  gratinera  ytterligare
ca  5  min.
SERVERA med pressad  potatis  eller  blomkålsmos.

LYCKA  TILL !

OMELETT MED MORTADELLA 1 PORT.



        HEJSAN !

DEN HÄR OMELETTEN HAR JAG TILL
LUNCH ELLER KVÄLLSRÄTT.
SÅ HIMLA GOD, - PROVA DU OCKSÅ !

HÄR ÄR RECEPTET :
2  ägg ,
2  msk  vatten ,
salt och vitpeppar,
1  msk  smör/margarin,
1  dl  riven  Västerbottenost ,
2- 3 skivor  Mortadella ,
2 dl färsk  bladspenat,
2  msk pistagenötter ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU  :
KNÄCK  äggen  i  en  skål  och  blanda  med  vatten,
salt,  och  peppar .
Hetta  upp  en  stekpanna  med  smör  och  häll  i  blandningen.
LÅT  STEKA  på  medelvärme  några  minuter.
Lägg  på  osten  och  fördela  mortadellan  över.
Lägg  på  bladspenat  och  toppa  med  pistagenötterna.

KLART ,    LYCKA  TILL !