måndag 16 februari 2015

FLÄSKKÖTT I CURRYKÅL. 4 PERS .

Hej igen !

Ha Ni smakat det här någon gång?
Det är faktiskt riktigt gott - prova Ni också !

500 g grytbitar
1 msk smör/ margarin
2 tsk curry
5 vitpepparkorn
ca 750 g strimlad vitkål
1/2 dl vatten
ca 1 tsk salt

TILLBEHÖR :  Grovt bröd  eller kokt ris.

SÅ HÄR GÖR DU:
BRYN  grytbitarna i matfettet .
Tillsätt curry och vitpepparkorn .
Låt  vitkålen fräsa med .
Tillsätt vatten och salt .
Låt grytan koka under lock på svag värme ca 3/4 timme
tills köttet är mört .

TIPS:
Man kan lägga några skivor bacon ovanpå
det översta färs/kållagret  innan formen ställs in i ugnen.

SMAKLIG MÅLTID !