torsdag 10 oktober 2013

KYCKLINGLEVER TILL FEST . 4 port.

Någon mer än jag som gillar kycklinglever ?

1 paket (400 g ) kycklinglever, djupfryst sådan
1 1/2 msk vetemjöl
salt och peppar
6-8 smålökar
1-2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk smör /margarin
100 g champinjoner
1 dl VISPÄDEL
1/ 2 tsk mejram
GARNERING:
klippt persilja

Så här gör DU:
TINA levern så att den går att dela på .
Vänd den i mjölet.
Salta och peppra .
Skala och bryn lökarna med vitlöken.
Tillsätt de ansade champinjonerna .
TA upp lök och svamp .
BRYN kycklinglevern så att den får fin färg .
Tillsätt VISPÄDEL , lök , svamp och krydda .
SJUD under lock  5-10 minuter .
Strö över rikligt med klippt persilja .
SERVERA  med ris eller pressad potatis
och grönsallad . + Lingonsylt .

SMAKLIG MÅLTID !