onsdag 7 augusti 2019

FÄRSBIFF MED ZUCCHINI OCH ÄDELOSSÅS , 4 PORT.



      HEJSAN !

Detta recept fick jag, när vi var där på lunch !
Så himla gott , har själv gjort det flera gånger
sen dess !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 liten röd lök
 smör att steka i
500g valfri färs
1 dl grädde
1/2 kruka färsk basilika
salt å peppar
150 g ädelost
2 dl grädde
1 zucchini lagom stor
eller 2 mindre
3 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger

SÅ HÄR GÖR DU :
HACKA löken fint och stek den i fett .
Blanda den stekta löken med färs i en bunke
och tillsätt vispgrädde, hackad basilika och
salt och peppar .
FORMA färsen till 8 biffar och stek dem i fett.
SMULA ner ädelosten i en kastrull och värm
tillsammans med grädde. Peppra.
HYVLA zucchinin och lägg den i en skål .
Tillsätt olja, balsamvinäger och salt och peppar.
SERVERA biffarna med zucchinin och den
jättegoda såsen.
SÅ HIMLA GOTT !

LYCKA TILL !

BLÅBÄRSSMOOTHIE, 4 PORT.



                      HEJSAN !

Alltid lika smarrigt !

HÄR ÄR RECEPTET :
2 bananer
250 g frysta blåbär
3 dl mellanmjölk
3 dl vaniljyoghurt
1 msk honung

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skiva bananerna .
MIXA alla ingredienser i en mixer.
SERVERA SMOOTHIEN i stora glas.

LYCKA TILL !