söndag 19 januari 2020
TIPS ! HAR DU VISPAT GRÄDDEN FÖR HÅRT ?
HEJSAN !
Det händer , inte minst när de mindre barnen
hjälper till eller m.. maken !
Detta elände är emellertid lätt att justera .
Med en skvätt vatten eller mjölk återfår
grädden sin mer fluffiga och följsamma
konsistens .
Så häll inte bort grädden !
TACK !
TIPS ! HUR FET ÄR AVOKADO ?
HEJSAN !
GILLAR DU AVOKADO - men oroar Dig för fettinnehållet .
Tja, jämfört med mycket annat vi proppar i oss , choklad krispiga
chips , goda feta såser med mera så är AVOKADONS
fettinnehåll ingenting .
Jämför DU däremot med grönsaker / frukter så innehåller
avokadon mer fett, 8 g per 100 g avokado .
Men fettet är av bra omättad sort !
DESSUTOM innehåller avokado rejält med vitaminer och
mineralämnen .
TACK !
GRÖNA GRATÄNGEN , 4 PORT.
HEJSAN !
Detta är en mättande och god. helt vegetarisk gratäng .
Vi valde att servera den med bandpasta, med ett gott
bröd till .
HÄR ÄR RECEPTET :
2 squasher, 600 g
2 gula lökar
4 tomater
1 /2 dl olivolja
1 tsk spiskummin
2 dl vitt vin
400 g krossade tomater
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad färsk koriander
100 g riven ost.
UGN : 200 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR squashen i 1 cm tjocka skivor.
Skala och skiva löken .
Skiva tomaterna .
Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull
och lägg i lök och tomater, strö över
spiskummin och tillsätt vinet .
Koka upp och sänk värmen , låt sjuda 10 min.
Tillsätt de krossade tomaterna. Pressa i vitlök .
VARVA squash och tomatsås i en stor eldfast
form, strö koriander mellan lagren .
Avsluta med squash och ost och gratinera ca 30 min.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)