måndag 8 augusti 2016

SNABBA ÄPPELBULLAR 20 ST= 1 PLÅT.


HEJSAN !

DET HÄR BEHÖVER DU :
125 g smör,
1 dl socker,
1 ägg,
2 tsk bakpulver,
1 tsk kardemumma, malen,
4- 5 dl vetemjöl,
1 dl mjölk,
FYLLNING :
1 rivet äpple,
1 msk socker,
1 msk hackad mandel,
PENSLING :
1 ägg,
+ lite extra hackad mandel,

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA degen för hand eller i matberedare.
Hacka först ihop smör och socker och tillsätt
sedan efter hand de resterande ingredienserna.
TAG upp degen på bakbordet och arbeta ihop
den med så mycket mjöl att den håller ihop och
kan bakas ut med kavel till en platt kaka.
DEGEN är inte som en normal vetedeg att arbeta med-
enklast är att ha den på bakplåtspapper när Du kavlar den.
TÄCK kakan med rivet äpple, socker och hackad mandel.
Rulla ihop precis som när Du normalt bakar t ex kanelbullar.
Skär degrullen i ca 12 bitar och lägg dem i små PAPPERS-
FORMAR.
Här behövs ingen jäsning utan Du kan direkt pensla dem ,
med uppvispat ägg och strö på lite extra mandel.
GRÄDDA ÄPPELBULLARNA  7- 8 MIN. I 250 GRADER .

LYCKA TILL !   jag gillar dem !

VIT CHOKLADGLASS MED GULDSÅS OCH HALLON. 6 PERS.


HEJ IGEN !

Det här måste Ni smaka, det är den godaste hemgjorda
glass jag någonsin smakat !

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g vit choklad,
3 dl vispgrädde,
2 äggulor,
100 g mörk choklad,
GULDSÅS :
1 1/2 dl vispgrädde,
1 dl mjölk,
2 msk strösocker,
1/2 dl ljus sirap,
1 msk smör.

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT den vita chokladen i ett vattenbad.
Vispa grädden, inte allt för hårt.
Tillsätt äggulorna till chokladen och vänd ner
grädden.   HACKA den mörka chokladen grovt
och blanda ner den i den vita chokladblandningen
HÄLL upp glassmeten i portionsformar eller i en bunke.
Ställ i frysen minst 4 timmar.
TILLRED GULDSÅSEN.
Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull.
Koka upp och låt koka ganska kraftigt utan lock
tills såsen är ljusbrun , ca 10 minuter.
Lägg i smöret och rör om.
Tag ut glassen ur frysen en stund före servering.
Ringla över Guldsåsen och garnera med hallonen.

mmm...LYCKA TILL !