lördag 19 januari 2019

BROCCOLISOPPA & ROMKRÄM, 4 PORT.




                           HEJSAN !

En vacker soppa som värmer, mättar och smakar ljuvligt.
Den lilla romklicken på toppen är pricken över i !

HÄR ÄR RECEPTET :
1 gul lök
2 tsk smör
1/2 liter grönsaksbuljong
250 g broccoli
1/2 liter lättmjölk
2 msk Maizena  majsstärkelse
salt, peppar
ROMKRÄM :
1 dl mini CREME fraiche
2 msk hackade färska örter, gräslök, persilja, basilika
2 msk Stenbitsrom

SERVERING  brytbröd

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och hacka löken.  Hetta upp smör i en kastrull
och bryn löken lätt. Tillsätt buljong och låt det koka upp.
DELA broccolin i mindre buketter och lägg dem i soppan.
Låt koka  ca 5 minuter.  Mixa soppan i en matberedare
eller kör med stavmixer.
HÄLL tillbaka soppan i kastrullen. Tillsätt mjölk blandat
med majsstärkelse.  Låt soppan koka upp under omrörning.
Smaka av med salt och peppar.
BLANDA till romkrämen och smaka av med salt å peppar.

LYCKA TILL !


MUSTIG MINESTRONE- SOPPA, 2 PERS.




                        HEJSAN !

Jag tycker inte att det behövs så mycket pasta för att soppan
ska kännas kraftigare  och  mer mättande .  För det är en hel
del annat i .

HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 gul lök
2 morötter
100 g kålrot
100 g squash
2 1/2 dl grönsaksbuljong
1/2 dl liten pastasort, t ex  RISONI eller stjärnor
2 dl krossade tomater
400 g vita bönor i tomatsås
1/2 dl hackad basilika, timjan  och persilja
salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA  lök, morot och kålrot.  Tärna rotsaker och squash
i jämnstora bitar.  Lägg allt i en kastrull, tillsätt buljong och
låt koka på medelvärme ca 15 minuter.  Kontrollera koktiden
på pastan och lägg ner den i soppan så att den blir färdig sam-
tidigt med rotsakerna .
TILLSÄTT tomatkross och bönorna med sin sås.  Låt soppan
koka upp igen.  Rör ner krydd-hacket. Smaka av med salt å peppar.

SMAKLIG MÅLTID och LYCKA TILL !