torsdag 17 maj 2018

CHOKLADRINGLAD BANAN - & VALLMOKAKA .....10 - 12 BITAR .




                           HEJSAN !

mmm....så  himla  go' !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100  g  smält  smör /margarin ,
2  stora  mogna  bananer ,
2  ägg ,
2  dl  strösocker ,
3  dl  vetemjöl (BERTE QVARN)
2  tsk  bakpulver ,
3  msk  blå  vallmofrön ,
1 / 2  dl  kesella ,
3  msk  pressad  citronsaft ,

GARNERING :
150  g  vit  choklad ,
lättvispad  grädde ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Smörj  en  liten  långpanna ,  ca  25x35  cm .
SMÄLT  smöret  och  mosa  bananerna .
VISPA  ägg  och  socker  ljust  och  poröst .
Blanda   mjöl,  bakpulver  och  vallmofrön
i  en  bunke  och  rör  ner  i  äggsmeten .
RÖR  ner  kesella,  mosad  banan  och  citronsaft .
Bre  ut  smeten  i  långpannan  och  grädda  i
ca  15  minuter.
Låt  kakan  svalna .
SMÄLT  chokladen  i  mikron  eller  över  varmt
vattenbad  och  ringla  över  kakan .
Skär  upp  den  i  rutor  när    chokladen  stelnat .
GARNERA  med  en  kvist  citronmeliss .

SERVERA  eventuellt  med  lite  vispad  grädde .

ALL  LYCKA  TILL !

FRASFLARN MED RUSSIN OCH MANDEL, 30 ST .



                   
                       HEJSAN !

Visst  är  det  väl  gott  med  något,
det  behöver  inte  vara  så  mycket
till  kaffet .
Dessa  är  underbart  goda .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100  g  smör ,
1  dl  socker ,
2  dl  vetemjöl ,(BERTE QVARN)
1  tsk  bakpulver ,
25  g  russin ,
25  g   mandel,
UGN :225  GRADER.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
RÖR  ihop  smör  och  socker,  mjöl,
och  bakpulver .
Grovhacka  och  blanda  i  russin  och
mandel .
FORMA  en  rulle  av  degen  och  skär
den  i  30  bitar .
Trilla  dem  till  kulor  och  lägg  på  bak-
pappersklädd  plåt -
LÅNGT  IFRÅN  VARANDRA.
Tumma  ut  kakorna  tunt .
Grädda  tills  de  flutit  ut  och  fått  en
ljus  färg .
LÅT  kakorna  kallna  på  plåten .

VARSÅGODA !

LYCKA  TILL !

TIPS !





                                   HEJSAN !

FLORSOCKER ,  lägger  jag  alltid  i  en  te-kula
då  jag  ska  sikta  det  över  bullar  och  andra  bakverk.
Sockret  blir  jämt  fördelat  och  spillet  minimalt .

Tack !

NÄSTAN SOM WIENERBRÖD , 20 ST .....




              HEJSAN !

...Bullar  med  äpple  i ,  visst  är  de  goda ,  smaka  Ni  också !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  paket  jäst ,
2 , 5  dl  matlagningsgrädde,
1  dl  socker ,
1 /2  tsk  salt ,
2  ägg ,
8  dl  vetemjöl ,
ca  100  g  margarin / smör ,
2  dl  äppelmos ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMULA  ner  jästen  i  degbunken  och  tillsätt
rumsvarm  grädde,  salt,  socker  och  nästan
allt  av  de  vispade  äggen .
Tillsätt  också  det  mesta  av  mjölet .
Arbeta  snabbt  samman  degen  och  låt  den
jäsa  i  40  minuter .
LÄGG  degen  på  bakbordet  och  tillsätt  klickar
av  mjukt  margarin/smör.
Arbeta  in  margarinet/smöret  med  händerna
tillsammans  med  lite  mer  mjöl .
Degen  ska  vara  mjuk  och  klistrig .
SKÄR  av  passande  bitar   och  rulla  dem  lätt
med  mjölade  händer .
LÄGG  bitarna  på  bakplåtspappersklädd  plåt .
TRYCK  med  mjöldoppad  tumme  ett  djupt  hål
i  varje  bulle  och  fyll  hålen  med  äppelmos .
Ställ  bullarna  att  jäsa   i  ca  30  minuter   eller
till  dubbel  storlek .
PENSLA  med   det  återstående  av  äggen  och
strö  också  på  lite  socker .
Om  Du  känner  för  det ?

GRÄDDA   i  225  grader ,  mitt  i  ugnen  ca  10  min.

LYCKA  TILL !