måndag 23 november 2015

STORBULLE MED KARDEMUMMA OCH RUSSIN 2 ST.

HEJSAN ! Det är ju inte alla som gillar Saffran, så jag tänkte bjuda denna storbulle, saftig och jättegod . HÄR ÄR RECEPTET : 50 G JÄST , 200 G SMÖR/MARGARIN , 5 DL MJÖLK , 1/2 TSK SALT , 1 ÄGG , 2-3 STÖTTA KARDEMUMMAKÄRNOR , 2 DL RUSSIN , SÅ HÄR GÖR DU: SMULA jästen i en degbunke. Smält fettet , häll på mjölken och låt blandningen bli fingervarm ca 37 grader. Häll blandningen på jästen och rör om tills den löst sig . TILLSÄTT stött kardemumma , salt, socker, ägget, och sist vetemjölet- spara någon dl till UT-BAKET. Arbeta degen smidig, tillsätt, om det behövs mera mjöl. Strö lite mjöl över degen och låt den jäsa till dubbel storlek ca 40 minuter . ARBETA sedan in 2 dl Russin i den färdigjästa degen . Forma 2 stora bullar, som får jäsa ca 30 minuter på bakpappersklädd plåt. PENSLA med uppvispat ägg och grädda i ca 200 grader 20-30 minuter eller tills bröden känns färdiga.(Bullen ska kännas ihålig när man knackar det i botten). LÅT kallna på bakgaller . Pensla de kalla bullarna innan de ska ätas med lite smält smör och strö på socker. mmm...så saftiga och goda . LYCKA TILL ! TREVLIG ADVENT !