tisdag 14 juni 2011

GRÖNSAKSPASTA MED KNAPERSTEKT FLÄSK. 4 PORT.

Heej igen,mina vänner.
Nu är jag igång igen.

280 g pasta tex fjärilar
200 g champinjoner
1 grön paprika
1 gul lök
1 msk olja
1 burk (400g)krossade
tomater
2 msk tomatpure
1 tsk kanel
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
400 g stekfläsk

Så här gör DU:
Koka pastan i rikligt med
lättsaltat vatten i en gryta
enl. anvisning på förpackningen.

Ansa och skär champinjonerna
i bitar.(ev.skölj)
Skölj,kärna ur och tärna paprikan.
Skala och skiva löken.
Fräs svamp och grönsaker i oljan
i en kastrull.
Tillsätt tomatkross,-pure och kryddor
och låt puttra ca 10 minuter.
Låt pastan rinna av och vänd ner den i
grönsakssåsen.

Skär fläsket i strimlor och stek det
i en stekpanna utan extra fett tills
det blivit knaprigt och fått fin färg.

Lägg upp grönsakspastan i en serveringsskål.
Strössla fläskstrimlorna över
och servera med en blandad sallad o' bröd.

Detta är jättegott, prova.

SMAKLIG MÅLTID!