måndag 13 april 2009

PESTOPOTATIS & SKINKA . 2 PORT.

Som sagt var vi köpte ju
färdigkokt helgskinka och
en bit har blivit över .
Då blev det dehär .

10-12 små kokta kalla färskpotatisar .
1 paprika
2 tomater
2 msk vardera av färsk basilika
och persilja .
1 vitlöksklyfta
2 msk riven parmesanost
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 msk pinjenötter
150 g valfri skinka.

Så här gör DU :
Skär paprikan i strimlor och
tomaterna i klyftor.
Lägg potatis , paprika och tomat i en skål.
Mixa basilika persilja och vitlök
och ost 1/2 msk med olja och vatten .
Smaksätt med salt
Blanda örtsås potatis och grönsaker
Strö över pinjenötter
och hyvlad parmesan.

LYXIG BLÅBÄRS - SMOOTHIE 1 GLAS.

Ibland får man unna sig.

Lägg 1 dl blåbär
2 dl delikatessyoghurt
vanilj ,
1 dl valfri mjölk ,
1 1/2 msk florsocker
i en mixer.
mixa till en fluffig dryck .
Häll upp i ett glas.
Dekorera gärna med färska blåbär
uppträdda på träspett .
NJUUT !

LÄTTKOKT FÄNKÅL MED LAX & DILLSMÖR. 4 PORT.

Har DU lax över sen påskafton
prova att göra denna enkla rätt.

2-3 fänkålsstånd
8 skivor kallrökt el.
gravad lax
ca 75 g hyvlad parmesan
DILLSMÖR:
100 g mjukt smör
2 msk finklippt dill
rivet skal av 1/2 citron.
Så här gör DU :
Rör samman smöret med dill
och citronskal.
Ansa och klyv fänkålen
Koka den 4-6 min
Den ska mjukna men
ändå ha lite spänst.
Lägg upp på assietter
och servera med dillsmör ,
lax och hyvlad parmesan.

mmm,så gott.