onsdag 6 maj 2015

DUBBELT GODA KOKOSKAKOR 18 ST.

Hej igen!

Smaka på dessa , INGET VETEMJÖL .

200 g kokosflingor
2 ägg
1 1/2 dl socker
50 g smör /margarin.

FYLLNING:
100 g mörk choklad
1/2 dl vispgrädde
1 msk smör /margarin

SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA kokosflingor, ägg och socker i en bunke.
Smält matfettet och häll ner i kaksmeten.
Rör om .
STÄLL bunken över ett sjudande vattenbad och
värm smeten under sporadisk omrörning i ca 5 min.
eller tills den börjar bli lite seg .
Ta upp bunken och ställ smeten åt sidan att svälla
i ca 30 minuter .
SÄTT  UGNEN på 200 GRADER.
NYP bitar av smeten och rulla till runda bollar .
Det  går lättast om händerna sköljs i lite kallt vatten.
Lägg  bollarna på bakpappersklädd plåt och platta
ut till runda kakor, ca 4 cm i diameter .
GRÄDDA  kakorna på  DUBBEL BAKPLÅT
i mitten av ugnen i 6-8 minuter eller tills de börjar
få svagt gyllene färg.
Ta  ut kakorna och dra över bakpappret på bakgaller.
Lossa kakorna då de kallnat .
FYLLNING:
BRYT chokladen i mindre bitar.
Ge vispgrädden  och matfettet  ett snabbt uppkok.
Ta därefter kastrullen från värmen , tillsätt chokladen
och rör om tills den smält och krämen är slät och jämn.
STÄLL KYLSKÅPSKALLT en stund , men rör om då
och då  tills krämen stelnat till krämig konsistens.
HINNER den stelna för mycket, värm bara upp den på
mycket svag värme  under  omrörning.
LÄGG  samman  kakorna två och två  med chokladkrämen
emellan.

mmm...så himla goda!
LYCKA TILL!