Hej igen!
Smaka på dessa , INGET VETEMJÖL .
200 g kokosflingor
2 ägg
1 1/2 dl socker
50 g smör /margarin.
FYLLNING:
100 g mörk choklad
1/2 dl vispgrädde
1 msk smör /margarin
SÅ HÄR GÖR DU:
BLANDA kokosflingor, ägg och socker i en bunke.
Smält matfettet och häll ner i kaksmeten.
Rör om .
STÄLL bunken över ett sjudande vattenbad och
värm smeten under sporadisk omrörning i ca 5 min.
eller tills den börjar bli lite seg .
Ta upp bunken och ställ smeten åt sidan att svälla
i ca 30 minuter .
SÄTT UGNEN på 200 GRADER.
NYP bitar av smeten och rulla till runda bollar .
Det går lättast om händerna sköljs i lite kallt vatten.
Lägg bollarna på bakpappersklädd plåt och platta
ut till runda kakor, ca 4 cm i diameter .
GRÄDDA kakorna på DUBBEL BAKPLÅT
i mitten av ugnen i 6-8 minuter eller tills de börjar
få svagt gyllene färg.
Ta ut kakorna och dra över bakpappret på bakgaller.
Lossa kakorna då de kallnat .
FYLLNING:
BRYT chokladen i mindre bitar.
Ge vispgrädden och matfettet ett snabbt uppkok.
Ta därefter kastrullen från värmen , tillsätt chokladen
och rör om tills den smält och krämen är slät och jämn.
STÄLL KYLSKÅPSKALLT en stund , men rör om då
och då tills krämen stelnat till krämig konsistens.
HINNER den stelna för mycket, värm bara upp den på
mycket svag värme under omrörning.
LÄGG samman kakorna två och två med chokladkrämen
emellan.
mmm...så himla goda!
LYCKA TILL!
onsdag 6 maj 2015
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)