Här är en för mig ny favorit!
Lättbakade rutor fulla med godsaker.
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl frysta lingon
4 bitar Daim(112g)
Så här gör DU:
Rör smör och socker vitt och pösigt.
Tillsätt äggen ett i sänder och rör
ytterligare en stund.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver
och vänd försiktigt ner det.
Bred ut smeten i en liten långpanna
36x24 cm, klädd med smort bakplåtspapper.
Strö över frysta lingon och grovhackad Daim.
GRÄDDA i 175 grader ca 25 minuter eller
tills kakan fått fin färg och är genomgräddad,
känn med sticka.
Låt svalna något och skär sedan i rutor med en vass kniv.
Kallrörd vaniljsås till är gott.
mmm...så gott!
LYCKA TILL!
måndag 15 juli 2013
PERSIKOPAJ med hasselnötter och vanilj 12-14 bitar.
Hej igen!
Idag vill jag bjuda på en mumsig paj
som passar lika fint till kaffekalaset
som till efterrätt.
Dessutom räcker den till många.
MÖRDEG:
4 dl mjöl
3/4 dl socker
150 g smör
1 ägg
FYLLNING:
200 g hasselnötter
1 vaniljstång
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 STOR burk (825g)
konserverade persikor.
DEGEN:
Blanda mjöl och socker.
Tillsätt det KALLA smöret i bitar
och hacka samman till en grynig massa,
gärna i matberedaren.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt till en deg.
Tryck ut den i en stor paj-form , ca 26 cm
i diameter .
Ställ kallt i 30 minuter.
FYLLNINGEN :
Tag undan 1 dl hasselnötter och hacka dem grovt.
Mal resten.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa ägg, socker och vaniljfrön ljust och pösigt.
Vänd försiktigt ner de malda nötterna.
Klicka ut smeten i pajskalet och lägg på de
avrunna persikahalvorna .
Strö över de hackade nötterna.
GRÄDDA i 175 grader ca 50 minuter eller
tills pajfyllningen " stannat " och pajen
fått fin färg.
SERVERA gärna med en klick iskall
vispad grädde eller glass.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
Idag vill jag bjuda på en mumsig paj
som passar lika fint till kaffekalaset
som till efterrätt.
Dessutom räcker den till många.
MÖRDEG:
4 dl mjöl
3/4 dl socker
150 g smör
1 ägg
FYLLNING:
200 g hasselnötter
1 vaniljstång
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 STOR burk (825g)
konserverade persikor.
DEGEN:
Blanda mjöl och socker.
Tillsätt det KALLA smöret i bitar
och hacka samman till en grynig massa,
gärna i matberedaren.
Tillsätt ägget och arbeta snabbt till en deg.
Tryck ut den i en stor paj-form , ca 26 cm
i diameter .
Ställ kallt i 30 minuter.
FYLLNINGEN :
Tag undan 1 dl hasselnötter och hacka dem grovt.
Mal resten.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna.
Vispa ägg, socker och vaniljfrön ljust och pösigt.
Vänd försiktigt ner de malda nötterna.
Klicka ut smeten i pajskalet och lägg på de
avrunna persikahalvorna .
Strö över de hackade nötterna.
GRÄDDA i 175 grader ca 50 minuter eller
tills pajfyllningen " stannat " och pajen
fått fin färg.
SERVERA gärna med en klick iskall
vispad grädde eller glass.
HOPPAS ATT DET SMAKAR!
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)