torsdag 5 november 2009

KOTLETTER I GRÄDDIG SÅS. 4 PERS.

Det här är underbart gott.
Prova DU också!

4 fläskkotletter
salt och peppar
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl mellangrädde
6 inlagda soltorkade tomater
2 msk lag från tomaterna
1 lime, finrivet skal
3 dl couscous
1 msk margarin
50 g valnötter
50 g färsk babyspenat

Så här gör DU:
Stek kotletterna i en stekpanna.
Salta och peppra och lägg åt sidan.
Hacka löken,fräs och pressa i vitlöken.
Tillsätt grädde,soltorkade tomater
och spad.
Låt såsen småputtra några minuter.
Lägg i kotletterna och låt dem
koka med så de blir genomstekta.
Späd med mjölk om såsen är för tjock.
Strö på limeskal.
Koka couscousen.
Klicka i margarin.
Hacka valnötterna och blanda ner
dem och spenat i riset.
Servera kotletterna i sin sås
med couscousen och sallad till.

En riktig SÖNDAGSMIDDAG.
LYCKA TILL!
Kanske till FARS-DAG.

ENERGIKICK PÅ LÅNGPROMENADEN. 10 ST.

Det här är gott kan DU tro.

100 g smör
250 g ljus choklad
150 g digestivekex
100 g pistaschmandel
4 msk strösocker
TOPPING:
2 dl kokosflingor

Så här gör DU:
Smält smör och choklad i en
kastrull på svag värme.
Krossa kexen och hacka
pistaschmandeln grovt.
Ta chokladen från värmen
och vänd ner kex,mandel
och strösocker.
Bred ut smeten i en
bakpappersklädd form.
Strö över kokos.
Ställ i kylen att stelna.
Skär i 10 bitar.

Inte svårt alls.
o´jättegoda fyllda med ENERGI.