söndag 23 juli 2017

RABARBER- OCH FLÄDERMARMELAD.



                  HEJSAN !

Detta  är  en  mycket  lättgjord  och  god  marmelad .

HÄR ÄR RECEPTET :

500 G  RABARBER ,
5  DL  SYLTSOCKER ,
1  DL  KONCENTRERAD
FLÄDERSAFT.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR  rabarbern  i  mindre  bitar .
Blanda  med  syltsocker  och 
flädersaft  i  en  kastrull .
Sjud  på  svag  värme  10  minuter
tills  rabarbern   mjuknat .
HÄLL  upp  på  rengjorda  glasburkar
och  förslut .

jättegott  på  rostat  bröd !

LYCKA  TILL !

BROCCOLI- OCH RÖDLÖKSPAJ CA 10 BITAR.



               HEJSAN !

Den  här  är  god  att  servera  både  ljummen  och  kall
på  BUFFEBORDET.
Gärna  förskuren  i  fina  tårtbitar .

HÄR ÄR RECEPTET :

100 G  SMÖR, KALLT
3  DL  VETEMJÖL,
1/2  TSK  SALT ,
1 ÄGGULA,

FYLLNING :
1 BROCCOLISTÅND,
1 1/2 RÖDLÖK,
3 ÄGG,
1 1/2  DL VISPGRÄDDE,
1 1/2 DL MJÖLK,
1/2 TSK SALT,
1 KRM  VITPEPPAR,
40 G  RIVEN  OST.

SÅ HÄR GÖR DU :
ARBETA  ihop  smör, vetemjöl  och  salt  till  en  smulig  deg .
Tillsätt  äggulan  och  samla  ihop  till  en  smidig  pajdeg .
Låt  den  vila  i  kylen  30  minuter.
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Kavla  ut  degen  och  fodra*  en  pajform  24  cm  i  diameter.
Nagga  botten  och  förgrädda  10  minuter .
DELA  broccolin  i  små  buketter  och  koka  dem  ett  par
minuter  i  lättsaltat  vatten .
Ta  upp  och  lägg  i  en  skål  med  isvatten .
Skär  rödlöken  i  klyftor .
VISPA  ihop  ägg,  grädde,  mjölk ,  salt  och  peppar .
Varva  rödlök  och  broccoli  i  pajskalet .
Häll  på  äggstanningen  och  strö  över  osten .
GRÄDDA  pajen  ca  30  minuter .
* fodra = smörja .

LYCKA  TILL !